Приблизно рік тому про це говорили всі журналісти. Але не написала жодна газета. Такий стиль поведінки преси у нашому спраглому сенсацій місті викликає інтерес. Хоча намірено уникати розголошення інформації, яку й так уже знають усі – хіба це не найвиразніший спосіб її підкреслити?

Йдеться про пакет документів, розісланий „невідомим добродієм” електронною поштою в усі ЗМІ. Ці документи супроводжувалися запискою, від назви котрої, що називається, кров застигала в жилах: „Правда про податківця”. Хоча, щодо крові, – то це мабуть, все-таки деяке перебільшення: якщо оглянутися навколо, то немає такої „правди про податківця”, яка здивує чи, тим більше, примусить здригнутися від жаху пересічного львів’янина.

В електронному листі йшлося, якщо говорити мовою оригіналу, „про злочинну діяльність начальника ДПІ м. Львова Хом'яка Мирослава Степановича, члена СДПУ(о), депутата Львівської міської ради і керівника фракції „Наш Львів” під час незаконного відшкодування ПДВ та розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах засобом зловживання посадовим становищем”. „Невідомий добродій” також стверджував, що у 1999 році УСБУ у Львівській області за цими фактами відкрило кримінальні справи, які було передано до суду, але суддя, „розглянувши справу, повернув її на додаткове розслідування”. Подальший рух кримінальної справи „покритий тайною”. Пакет сканованих документів, до якого додавалася цитована епістола, мав підтверджувати істинність наведеної у ній інформації.

Сенсація? Безумовно У кожному випадку яка не є, але неординарна подія. Але, що цікаво, інформації про це тоді не надрукувала жодна газета... З невідомої причини. Можливо, через те, що високі моральні засади не дозволили львівським журналістам заохочувати анонімників. Гидливість, знаєте... А може й тому, що вслід за анонімкою усі ЗМІ отримали лист за підписом прес-центру ДПА у Львівській області, який повідомив, що документи, надані анонімом є „грубою підробкою і фальсифікацією і керівництво ДПА у Львівській області залишає за собою право, в разі появи в ЗМІ матеріалів компрометуючого характеру, захищати свої права згідно чинного законодавства”. Не беремося судити.

Так само невідомо хто був автором цього листа. Можемо тільки висловити припущення, що анонімне послання було ще однією битвою у війні „Нашої України” з львівською податковою. А на війні, як на війні – засобів не добирають, тим більше, що тут така нагода – мало того, що податківець, та ще й помітний діяч СДПУ(О): „два в одному”!

Перший секретар ЛОО СДПУ(О) народний депутат Ігор Шурма висловлював припущення, що із призначенням Сергія Медведчука першим заступником голови ДПА України без роботи залишиться „Львівська газета” і „Поступ”, позаяк „націонал-патріотам Львівщини доведеться тепер шукати нового ворога”. Що там шукати!

фото: ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ