Пощастило лише тим, хто зараз у відпустці і знаходиться далеко за межами міста – чи то на Півдні України, або взагалі за кордоном.

Ну а тим, хто працює, доводиться вдовольнятися кондиціонерами та вентиляторами, вилазками на озера після робочого дня, коли вода вже достатньо скаламучена, тому  відпадає взагалі бажання там плавати.

Доречі, щодо озер, то у Львові та навколо нього їх вже і не так багато. Винниківське озеро, де за вхід потрібно заплатити вже 8 грн., давно перетворилося на калабаньку, де окрім людей купається ще тьма тварин, пляжі не прибираються, але основне, що посеред озера на лодці плаває рятувальник, який всіх зганяє в одну кучку до берега, вигукуючи слова, що запливати далеко не можна. Отож, доводиться плюскатися один в одного на головах, а після цього бігом йти додому, щоб змивати з себе усі принади болота.

Не менш популярними є Брюховецькі озера, вхід туди коштує 6 грн., але і людей там також дуже багато, місця потрібно займати з самого ранку. Вода, м'яко кажучи, не зовсім чиста.

Штурмом беруть поїзда у Львові, які прямують у напрямку до славнозвісного озера Байкал, що поблизу Миколаєва. Вода там дещо чистіша, вхід безплатний, правда рятувальники відсутні, тому пливи куди хочеш, але на власний ризик.

Можна також попрямувати до Бухти Вікінгів, це 12 км. від Львова в напрямку Бібрки. Плата за вхід – 10 грн, але відпочити можна доволі з комфортом. Детальніше тут

Альтернативою озерам можуть стати басейни. Звичайно найпопулярнішим серед львів’ян є аквапарк "Пляж", що знаходиться на вул. Княгині Ольги, 114. Година відпочинку у басейні в будні дні Вам обійдеться у 30 грн., у вихідні – 40. Детальніше можна ознайомитися тут

Також, зараз не менш популярним є басейн "Медик", що на вул. І. Горбачевського, 24. За вхід потрібно заплатити 15 грн., дитячий – 10. У спорткомплексі "Динамо" у ці спекотні дні відкритий басейн закрито, а у критому, що на вулиці Вітовського вхід коштує 27 грн.

Жителі району Сихів можуть відвідати на вул. Трильовського, 12а центр водного відпочинку "Дельфін". Година для дорослих до 14.00 в будні дні - 23,0 грн., після 14.00 та у вихідні дні - 28,0 грн. Детальніше про заклад тут

Ті, хто проживає в районі Топольної можуть піти поплавати в лікувально-оздоровчий центр "Aqua Salutis", вул. Миколайчука, 9. Басейн там правда не надто великий, а в вечірній час зазвичай проводяться заняття з аквааеробіки. Одна година проведена у басейні – 20 грн. У вартість входять: басейн, контрасні відра-душі, 3 душові кабіни, кімната відпочинку. Детальніше тут.

Багато спортивних комплексів міста, як до прикладу «Релакс», вул. Вигоди, 64, або ж «Ріо», вул. Морозна, 31а, пропонують басейн в комплексі з сауною. Ціни доступні, проте справжню сауну маємо на вулиці безкоштовно. Є комплекси, які одразу пропонують купувати обонемент.

Легкої Вам спеки та хорошого відпочинку!

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ