Матч на стадіоні зі штучним покриттям у селі Довгому викликав неабиякий ажіотаж серед вболівальників. Підтримати свої команди завітали фани як однієї, так і іншої команди.

Для дублерів «Карпат» матч проти стриян був уже третім спарингом після зимової перерви. Нагадаємо, команда Романа Зуба обіграла ФК «Миколаїв» - 2:0 та «Гірник» з Соснівки – 3:2. Натомість третій суперник з другої ліги для молодих «карпатівців» став нездоланним. Стрияни постали для «Карпат» тим колективом, з яким тренерський штаб «зелено-білих» в дії міг перевірити потенційних новачків команди.

До слова, футболісти «Скали» проводили перший матч після відпустки. «Малиново-зелені», за словами головного тренера команди Василя Малика, вийшли на цей матч під серйозними фізичними навантаженнями. За день до матчу проти дублерів «Карпат» стрияни на час здавали 12-ти кілометрову кросову дистанцію.

На відміну від «Карпат», «Скала» у цьому матчі не переглядала можливих новачків команди. За словами президента клубу Миколи Кмітя, «малиново-зелені» відправили на заробітки до Канади лише двох гравців – воротаря Дениса Рильського та півзахисника Станіслава Катану, усі інші хлопці залишилися в команді. Новачків «Скала» підписувати також не планує, а відтак команда зігрує склад і готується до продовження чемпіонату у другій лізі.

Ще у самісінькому дебюті матчу стало помітно: гравці «Скали» краще адаптовані до штучного газону, а відтак поступово зуміли заволодіти ігровою та територіальною інціативою. «Малиново-зелені» дещо більше контролювали м’яч, при кожній нагоді намагалися вибігати в контратаки, старалися флангами розхитати оборону суперника. Незважаючи на це, у першій половині першого тайму гольових моментів біля воріт «Карпат» не було.

В атаці «зелено-білі» також не вражали. Більше того, гра попереду в команди Романа Зуба здебільошого не вдавалася. Екс-«карпатівець» Роман Подоляк і компанія «перекусували» усі задуми львів’ян в атаці.

Загалом, за увесь перший тайм «Карпати» не створили жодного гольового моменту. Воротаря «Скали» Романа Данковчиа в грі вболівальники фактично не бачили.

Перевага господарів втілилися в голи наприкінці першого тайму. Спочатку Цюцюра після чудового пасу Пришнівського реалізував вихід сам на сам, а через кілька хвилин уже реалізував пенальті за фол Єлсукова на Скакуну.

На другий тайм товариського матчу головні тренери обох команд Василь Малик та Роман Зуб випустили багатьох «свіжих» футболістів. Склади команд змінилися більш, ніж на половину.

На початку другого тайму «Карпати» «прокинулися». Перевага «Скали» пропала, однак, як виявилося згодом, лише тимчасово. На початку другої 45-хвилинки «Карпати» створили свій перший гольовий момент. Подачу з флангу не зміг замкнути Грисьо – м’яч пролетів над воротами.

Надалі у матчі настала гольова «засуха». «Карпати» здебільшого програвали боротьбу за центр поля, а відтак здебільшого захищалися. Гольові моменти у матчі почали з’являтися у другій половині другого тайму. Помилки захисників «Карпат» як і позиційні, так і технічні призводили до того, що «Скала» була ближчою до третього гола, аніж «Карпати» до першого.

Зробити рахунок 3:0 наприкінці матчу міг Лазаренко, однак нападник «Скали» у боротьбі з захисником не влучив у ворота після прострілу з флангу. В «Карпат» остання надія забити у Довгому згасла після неточного удару Микитина. Форвард «Карпат» метрів з 20-ти пробив непогано, однак неточно.

Фінальний свисток Олександра Шандора зафіксував перемогу «Скали» з рахунком 2:0. Немає сумнівів у тому, що ця гра дала чимало інформації для роздумів Василю Малику та Романові Зубу. Оновлену молодіжку «Карпат», яка за кілька днів вилітає до Туреччини, чекає серйозна робота на зборах, а «Скала» після українського «Рамадану» схоже таки серйозно засумула за футбольними матчами.

«Скала» (Стрий) – «Карпати» U-21 – 2:0 (2:0)

Голи: Цюцюра, 35, 43 (з пен.)

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

Попередження: Подоляк, Цюцюра, - Поручинський, Гончаренко

«Скала»: Данкович, Подоляк, Максимович, Ботвинник, Стасюк, Березовий, Пришнівський, Скакун, Синишин, Цюцюра, Кохман

На заміну виходили: Завгородній, Берест, Антонів, Коцюмака, Ширай, Клименко, Лазаренко
«Карпати» U-21: Сілецький, Яворський, Єлсуков, Емерсон, Штаненко, Гончаренко, Іашвілі, Грисьо, Поручинський, Полюганич, Захарків

На заміну виходили: Присяжнюк, Савицький, Гайдаєнко, Красномовець, Микитин

Богдан Пастернак, "Вголос"

На фото: Нападник Василь Цюцюра оформив дубль

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ