Скільки ще прихованих талантів готують мери наших міст? За неустанною турботою про місцевий добробут та невсипущою активністю на благо громади, вони (мери) не забувають потішити своє самолюбство поважними шедеврами власної творчості.

Так за звітний період їх мерства, народу України, а також найближчим його сусідам, було вибірково явлено наступні феномени. З найближчих за часом, але найдовших за географією – згадуємо нещодавнє оповідання мера Москви Юрія Лужкова навіяне аномальною спекою та аномальними прогнозами восьминіга Пауля щодо матчів Чемпіонату світу з футболу у ПАР. Оповідання "Особенности национальной жары, или смерть осьминога Пауля" було надруковано у газеті Московский комсомолец і розповідає сюрреалістичну історію двох чиновників, яких разом з човном перевернув здоровенний лось десь у Костромській області.

Київська голова Доуеля – превелебний Леонід Черновецький минулого року записав диск "От Мэра. С Любовью", де разом з ним борознити безмежні простору нашого Всесвіту відправився й ряд відомих у народі шлягерів.

Культурний Львів – ця перлина у суцвітті європейських міст також не пасе ар'єргардів. Хоча, оскільки хронологічний вік кавалергардів – не на віки ж вічні, тому й солодким у вустах юних дів, яким наобіцяли вічного кохання під час попередніх виборів, він буде лише до наступних виборів. Де сила народного і праведного гніву виплюне їх (мерів) на місцеву бруківку.

Так на своєму мерському кріслі Василь Куйбіда відзначився чистішими за сльози, поетичним добірками з парості виноградної лози. Далі невпинне доглядання львівського саду вийшло на новий щабель розвитку і еволюціонувало до європейських горизонтів.

І вже Андрій Садовий засвітився у непереможному відеоролику We'll make it!!! Euro 2012, де його перфектна англійська щиро запрошує любих європейців до принад Львова. Такого досвіду Садовому виявилось замало і він несподівано вискочив у підтанцьовках Олега Скрипка, а на легендарній "Черемшині" завзято почав пускати півнів.

Але зовсім інакші випадки бувають на білому світі. Колишній міський голова Львова Любомир Буняк, якого багато хто з львів'ян за почуття гумору, вокальні дані та сором'язливу ностальгійність у очах порівнював з незабутнім Джо Дассеном, записав альбом народних пісень (плюс російськомовні "Журавли") у власному виконанні.

Співочий талант екс-мера міг би колись зробити кар'єру, але Буняк вибрав більш серйозну професію, а спів залишив для душі. Тому Буняк й планує роздавати свій альбом друзям та знайомим, а якась частина, можливо, буде продаватись разом з книгою його мемуарів під час майбутнього Форуму видавців.

А Вголос вже зараз (з люб'язного дозволу екс-мера) пропонує шановним читачам та поважним меломанам прослухати чотири пісні ("Моя Україна", "Журавли", "Йшли селом партизани", "Чорнобривці") у виконанні Любомира Буняка.

"Моя Україна"

 "Журавли"

 "Йшли селом партизани"

 "Чорнобривці"

ІА "Вголос": НОВИНИ