Не секрет, що Тігіпко та його штабісти не робили серйозну ставку на Львівщину на президентських виборах. Для них це була «технічна» область: вибори треба було проводити, але на серйозний результат для Тігіпка ніхто тут не розраховував. Якщо чесно, й кадрового потенціалу в Тігіпка на початок виборчої кампанії на Львівщині не було: залишки «Трудової України» та, можливо, з десяток бізнесменів, з якими він не втратив персональні зв’язки, працюючи на банківській ниві.

Саме тому в обласний виборчий штаб Тігіпка на керівні посади прийшли випадкові люди, так звані «виборчі заробітчани», які, можливо, і виконували досконало вказівки київських піарщиків, але публічно більше шкодили, ніж додавали іміджу Тігіпка. Однак тоді на це ніхто не звертав серйозної уваги.

Ситуація змінилася кардинально після результатів першого туру президентських виборів. Проектом Тігіпка зацікавились не лише бізнесмени та фінансисти, але й значний прошарок регіональної ліберально налаштованої інтелігенції. Та і в центрі на Львівщину перестали дивитися як на «нульову» область. Тому питання пошуку лідера обласної партійної організації стало принциповим.

Наразі виконуючим обов’язки голови Львівської обласної організації «Сильної України» призначено Василя Барилюка, про якого говорять як про людину, яка особисто віддана Сергієві Тігіпкові, давно його знає і користується довірою останнього.

Таке призначення дає можливість зробити принаймні один позитивний висновок: Тігіпко рішуче відсторонив від впливів на обласну партійну організацію колишнє керівництво обласного виборчого штабу на чолі із Сергієм Пономарьовим і його протеже - скандально відомим екс-мером Винник Сергієм Уваровим.

Однак немає поки що впевненості в тому, що Бордуляку вдасться позбутися приставки в.о. Адже слід очікувати, що не тільки багато хто з колишніх «трудовиків» активізує свою політичну діяльність і захоче зайняти відповідне місце у керма «Сильної України», але й в партію прийдуть нові члени, навколо неї будуть групуватися різні бізнес-середовища та лобістські групи. Все це виглядає природно, бо «Сильна Україна» є типовим продуктом сучасної української політичної системи. Подейкують, що свою прихильність до участі у «Сильній Україні» висловлює, наприклад, Валерій Антонов, який «поклав око» на Львівщину і готовий докластися до розбудови обласної організації і кадрами, і фінансово. Реально - це серйозний партнер для Тігіпка. Проте, якщо «Сильна Україна» на Львівщині буде цілковито віддана на відкуп одному олігарху і перетвориться на закритий бізнес-клуб, навряд чи харизма центрального лідера допоможе їй досягти реального успіху на місцевих виборах, а до парламентських, якщо вони не будуть достроковими, – і взагалі не дотягнуть.


 Фото: сайт Трудової України

ІА "Вголос": НОВИНИ