Оцю красу організовують у християнській країні, де статтею 51 Конституції задекларовано, що шлюб грунтується на згоді чоловіка та жінки. У країні, де кожен може вільно жити, навчатися та працювати, не вдаючись у деталі свого інтимного життя, та й не зазнає ані найменшого покарання чи утисків через свій вибір.

Влада ж замість того, щоб завершувати війну із Росією, впроваджувати реформи, піднімати економіку та соціальне становище населення, береться за гарантування комфорту нетрадиційно зорієнтованих і кидає величезні ресурси на облаштування їхніх походеньок. Складається враження, що нині в Україні дбають винятково про меншини – ображені у мовному чи сексуальному аспекті, не забувають, звісно, і про олігархів. Решта українців, з огляду на своє «привілейоване становище», змушені пристосовуватись до аби-чого.

Цьогоріч на підтримання безпеки під час «Маршу рівності» залучили майже 6,5 тисяч поліцейських та нацгвардійців, кінологів і кінну поліцію. Цікаво, що самих учасників параду зібралося, за даними правоохоронців, заледве 2,5 тисячі. Виходить, кожному із цих веселкових мітингарів забезпечили по 2-3 бодігарди, послуги яких фондуватимуть пересічні українці.

Разом з тим, для проведення свята рівності на 8 годин паралізували центр величезного міста: заблокували рух наземного транспорту, закрили станції метро, змінили маршрут десятка тролейбусів та автобусів. У вихідний день до роботи залучили ще й величезну кількість адміністративного апарату. Безперечно, кожен із майже трьох мільйонів киян упродовж року мріяв винятково про такі умови.

Виникає єдине питання: хто за це все платитиме і хто ж, в такому випадку, зазнає утисків?

«Вибачте, але такого не було ні під час Маршів УПА, ні під час всеможливих державних свят, як то День Незалежності, День Злуки, не було такого і під час Революції...

Це бл*ядство, та імітація створення проблеми. Це приниження тотальної більшості українців, які підтримують традиційну сім'ю, традиційні цінності та православну віру. І робиться це все за кошти нас з вами, платників податків, адже тисячі звезених поліцаїв, зупинка МЕТРО!!!, адміністративний апарат, який працює заради кількох сотень звезених грантожерів», - прокоментував київські «розклади» політоглядач Олександр Аронець.

Цікаво, що для учасників Маршу організатори попередньо підготували життєво важливу інструкцію, яка мала б гарантувати цілісність та неушкодженість організму під час прогулянки Києвом.

У цьому кумедному документі прихильникам ЛГБТ наполегливо радять узяти зі собою трохи горіхів, сухофруктів, шоколадні цукерки та яблуко. Украй відповідально просять поставитись до обрання гаджетів: кажуть, звичайні телефони будуть надійнішими за модерні смартфони. Обов’язково слід прихопити на подію валер’янку, валідол та сонцезахисний крем на водній основі, адже здоров’я та гарний вигляд – передусім! Окремо наголошують на важливості обрання зручного взуття – жодних підборів, сандалій, важких черевиків і шльопанців. Також просять вбрати спідню білизну. Насамкінець радять переодягтися, узяти собі до пари представника протилежної статі і тікати з місця події із кількаразовою зміною транспорту. Усе це – щоб гарантовано не наразитися на «радикальне сафарі».

На противагу такій важкій артилерії ще увечері 17 червня у київському парку імені Тараса Шевченка зібрались члени патріотичних сил, щоб мирно виразити свою незгоду з проведенням гей-параду в столиці України. Туди ж швиденько пригнали й 6 автобусів із копами та нацгвардійцями. До ранку на захист традиційних сімейних цінностей прийшли майже 7 десятків активістів, серед них – Герої російсько-української війни. Патріоти намагались перешкодити проходженню параду сексменшин вулицями, на яких позбулася життя Небесна Сотня, однак, звезені з усієї країни правоохоронці взяли активістів в оточення.

«Тут зібрались люди, які хочуть висловити свою громадянську позицію, яка полягає в незгоді з цінностями, які намагаються нам нав'язати організатори параду. Вони будуть проходити вулицями столиці, на яких проливали кров герої Майдану, з яких добровольці вирушали на війну. Наше традиційне суспільство не підтримує таке дійство й виступає за заборону проведення подібних акцій», - коментував події у Києві доброволець Юрій Черкашин.

Попри зусилля патріотів, сексменшинам таки вдалося завершити свою ходу, щоправда, із невеликими змінами. Наслідком «свята рівності» стало затримання 6 активістів, серед них – ветерана АТО Олександра Попова, який, до слова, був серйозно пораненим на фронті і вийшов на мирний протест із перев’язаною рукою.

Для повноти картини ЗМІ почали поширювати інформацію про «постраждалих у сутичках» поліціянтів. Невдовзі керівник столичних копів Андрій Крищенко повідомив, що госпіталізації, на щастя, вдалося уникнути: у бідолашних правоохоронців зафіксували лише «невеликі подряпини».

Варто зазначити, що на масштабне «свято свободи й рівності» зібралося також чимало українських і закордонних політиків. Помітили там канадського та британського послів.

Заступниця міністра МВС Анастасія Дєєва у Facebook похвалилася, що зустріла на марші «купу друзів із уряду», і прикріпила відповідні світлини.

В той же час, перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі Максим Нефьодов пошкодував поліцейських, бо ж мусили вистоювати на спеці у важких обладунках.

«…за кілька років це буде просто шоу для всіх, як в усіх столицях Європи…», - висловив сподівання чиновник.

Віце-спікер Парламенту Ірина Геращенко у соцмережі висловила своє захоплення нинішніми подіями, запевнивши, що то Україна склала іспит на відданість європейським цінностям: «Марш рівності пройшов без особливих провокацій і пригод. Хоч кілька поліцейських постраждали від дій радикальних молодиків». Ймовірно, пані Ірина мала на увазі саме тих «до смерті задряпаних».

Як бачимо, у Києві справді приготували шоу. Не надто європейське, далеко не «для всіх». Але таки зробили – показали західним сусідам бодай щось. В умовах тотального безладу, корупції та засилля сепаратизму на увесь голос прогорлали про примарну «рівність»: нібито увійшли в Європу, нібито перебрали цінності.

PS: А тим часом, як видно на одному з фото, «ображені» з ЛГБТ помітили в Україні... громадянську війну. Що ж, саме час проводити їм свої паради в окупованому Донбасі.

Яна Федюра, «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ