Минулого сезону команда за більш ніж 6-місячну роботу отримала тільки одну зарплатню. Грошей на погашення боргу немає, тому участь «Отаманів» у 6-му сезоні WSB під величезним питанням.

Про це «Вголосу» розповів тренер «Українських отаманів» Роман Семенишин.

За роботу впродовж сезону в «Отаманах» отримав тільки одну зарплату, – каже Роман Степанович. – Здається, виплатили нам за грудень чи листопад. А розпочали роботу ми в жовтні 2014 року.

З такими боргами із зарплати виникали думки кинути цю роботу?

У країні нині напружена ситуація, ми це розуміємо, тому вірили в запевнення керівників у тому, що з часом усе налагодиться. А впродовж сезону в «Отаманів» з’явилося чимало вболівальників. Через гроші ніхто не хотів підводити людей. Тому ми з хлопцями виконували свої обов’язки і тішили прихильників боксом. Водночас вірили, що з боргами розрахуються.

Хто фінансував «Отаманів»?

Із самого початку основним інвестором був Володимир Степанович Продивус, президент Федерації боксу України. Потім нам сказали, що є ще один інвестор – Ігор Палиця. Тепер говорять, що один з інвесторів не виконав своїх зобов’язань. Хто саме, я точно сказати не можу, оскільки не був присутній на переговорах.

Борги є тільки перед тренерами й боксерами?

Наскільки мені відомо, є також борги за оренду залів, того ж київського палацу спорту, є борги за електроенергію, за телебачення. Кажуть, що менеджери столичного палацу спорту вже подали в суд на Федерацію боксу України.

Як легіонери, які приїхали в Україну на заробітки, реагують на заборгованість із зарплати?

Мабуть, краще про це запитати директора «Отаманів» Дмитра Гайструка. Я не так давно був на турнірі в Казахстані, там бачив наших легіонерів. Вони також запитували, коли виплатять заборговане. За таких обставин, мені здається, наступного сезону «Отамани» не виступатимуть у WSB. Більше ніхто не працюватиме в борг та з ненадійними людьми.

Вам хоч обіцяють розрахуватися?

Щодня чую обіцянки, але нічого не змінюється. Мені б хотілося, щоби керівництво зрозуміло наші проблеми. У кожного з нас є сім'ї, діти, яких потрібно утримувати. Якби керівництво пожило в нашій шкурі, то, мабуть, ставлення змінилося б. А так, окрім обіцянок, більше нічого немає.

У січні стартує новий сезон у WSB. Жодних підготовчих робіт не проводять?

Зараз мали б затвердити головного тренера, той мав би почати комплектацію команди, а в жовтні – підготовку. Нічого не відбувається.

Олег Петренко, спеціально для «Вголосу»

ІА "Вголос": НОВИНИ