Про це кореспонденту «Вголосу» розповіли активісти ГО «Розвиток громади» та Ігор Сеник під час візиту громадськості до начальника управління транспорту Львівської міської ради Віктора Щира.

За словами активістів, до львівського чиновника вони прийшли за поясненням щодо створеної з порушеннями конкурсної комісії, яка має обирати перевізників у Львові. Зокрема, громадськість вважає, що все було організовано так, щоб тих, хто відстоює права громадськості не включили у склад цієї комісії, а чиновники мали можливість продовжувати плодити корупційні схеми навколо маршрутних перевезень у Львові.

Натомість у розмові з активістами начальник управління транспорту Львівської міської ради Віктор Щир пояснив, що членів комісії вони обирали за часовим принципом, зокрема хто перший подав документи, того вони і включили у склад комісії.

«Ви пізніше подали документи, тому вас і не включили у склад цієї комісії, а Ігоря Сеника ми не включили, бо він водій маршрутки і зацікавлена особа. Ніхто наказ про затвердження цієї конкурсної комісії скасовувати не буде», - заявив Віктор Щир.

Голова ГО «Розвиток громади» Оксана Маруняк наголосила, що в оголошенні про подачу документів на членство у конкурсній комісії для громадських організацій про принцип «живої черги» не йшлося, для ГО просто було потрібно подати усі необхідні документи до 7 жовтня 2016 року. А щодо голови Вільної профспілки пасажирських перевезень Ігоря Сеника, то його перевізник просто звільнив з роботи, а тому він не може бути зацікавленою особою.

«На сайті Львівської міської ради було опубліковане повідомлення, що до 7 жовтня вони приймають документи  у конкурсний комітет, ми подали усе вчасно, Ігор Сеник від профспілки теж подав усі документи вчасно, проте Віктор Щир нам зараз говорить, що вони відбирали членів цієї комісії по хронології, тоді треба було так і написати», - розповіла Оксана Маруняк.

Як пояснили активісти, дану конкурсну комісію створили таким чином, щоб це було вигідно чиновникам Львівської міської ради з метою корупційної складової.

«Конкурсний комітет, який сформований наказом управління транспорту є незаконним у тій частині, що не було вмотивованої відмови таким громадським організаціям, як «Розвиток громади» та профспілка перевізників міста Львова. Так, зі слів Віктора Щира, ці організації подали документи пізніше, ніж низка інших організацій, які взагалі не ведуть діяльності, пов’язаної із транспортом. У складі цієї конкурсної комісії є такі члени, які мають безпосереднє відношення до певних перевізників. Тут очевидно буде корупційна складова та заангажовані схеми, які приведуть до того, що на ринок перевезень м. Львова вийдуть лише ті люди, які безпосередньо за корупційними домовленостями надаватимуть львів’янам неякісні послуги», - каже юрист ГО «Розвиток громади» Роман Височанський.

Адвокат громадської організації наголошує, що в подальшому задля встановлення справедливості та з метою недопущення монополізації ринку пасажирських перевезень у Львові, активісти звертатимуться до правоохоронних органів.

«За допомогою пошуку в Інтернеті ми знайшли три організації, які представляють сумнівні інтереси. Зокрема одна з ГО створена за участю  пана Івана Велійки, а ми усі знаємо, що він зараз є перевізником та очолює ЛООРАТ «Укравтотранс-Львів».  Також  у складі цієї комісії є ГО створена політичною партією «Самопоміч», а всі ми знаємо, хто очолює цю політичну силу і на кінець у склад цієї комісії увійшла ГО, яка взагалі не веде жодної діяльності, тобто це фіктивна організація, створена для того, щоб лобіювати чиїсь інтереси», - наголосив Роман Височанський.

Нагадаємо, за інформацією прес-служби Львівської міської ради, до складу конкурсного комітету увійшло 16 людей, 8 з яких є громадськими активістами. Головою конкурсного комітету є директор Департаменту житлового господарства та інфраструктури С. Бабак, заступником голови конкурсного комітету - начальник управління транспорту В. Щир, секретарем конкурсного комітету (без права голосу) – провідний спеціаліст відділу транспорту управління транспорту Р. Чабан. До складу конкурсного комітету увійшло 8 представників громадських організацій: Ю. Кривенко – представник Львівської обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України. С. Товстига – представник громадської організації «Молодіжний інформаційно-консалтинговий центр «За якісний транспорт». Ю. Лакатош – представник Львівської громадської організації роботодавців автомобільного транспорту «Укравтотранс – Львів». А. Швайка – представник Львівської обласної громадської організації «Львівтрансзахист». М. Голяк представник громадської організації «Львів – безпечне місто». І. Рєвунова – представниця громадської організації «Центр безпеки міста». А. Шуб – представник всеукраїнської громадської організації «Громадська палата України». І. Кость – представник Львівського обласного відділення всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників». Д. Данилюк – представник громадської організації «За Європейський Львів».

 

Марія Чижевська «Вголос»

-

ІА "Вголос": НОВИНИ