Минуло кілька років — і оте на перший погляд далеке від реальності «небесне передбачення» втілилося у життя – «легітимний» не добув свого терміну і зусиллями народу втік геть із країни. Після того Україна обрала собі вже 5-го гаранта, але він, попри деклароване «життя по-новому», пішов тим самим шляхом.

Під час інавгурації Петро Порошенко отримав «знак» на тому ж місці, що і його попередник. Перед дверима Верховної Ради України солдат Почесної варти Президентського полку випустив із рук карабін і впав просто під ноги нового гаранта. Гарант пройшов повз.

 

Далі у сесійній залі Ради тодішій голова Парламенту Олександр Турчинов оголосив виступ Петра Порошенка, а натомість раптово зазвучала «Молитва за Україну».

На відео - з 22:03 хв

 

Того ж року, знову таки під час «Молитви за Україну», син Порошенка Михайло знепритомнів просто у Софійському соборі. Сьогодні, до слова, це відео видалене майже з усіх ресурсів.

Протягом наступних років президентства із Порошенком «цікаві» ситуації траплялися чи не частіше, аніж з його «фартовим» попередником.

Днями з Петром Олексійовичем стався новий «інцидент» - під час оголошення Порошенком хвилини мовчання за загиблими на Донбасі захисниками України молодий нацгвардієць втратив свідомість і випустив з рук президентський штандарт...

 

Отут і виникає закономірне питання: чи не спрацьовують бува прикмети для Порошенка так, як це сталося із Януковичем?

У розмові зі знаними астрологами — Владом Россом та Надією Кологривовою з'ясовуємо, як працюють прикмети в українській політиці, яким напівмістичним речам довіряються вітчизняні високопосадовці, яке майбутнє віщують зірки українському політикуму і чи не чекає раптом на Петра Порошенка доля його попередника?

Що таке прикмети і чому українці схильні вірити у їхню дієвість?

Надія Кологривова:

Прикмети — це відповідність наших внутрішніх очікувань і зовнішнього світу. Вони супроводжують нас із давніх давен. Астрологія існувала ще 12 тисяч років до нашої ери. Тому і гороскопи використовували у політиці здавна: спочатку для держави загалом, а потім вже для конкретних політиків.

Як відомо, колись територія України була дном моря, тому тут можна було вирощувати зернові, а тоді торгувати ними. Відтак, українці були миролюбними і не вели завоювань, бо цілком задовольнялися своїми ресурсами. Ми здавна вірили, що Бог нас любить, і шукали знаків у природі, які могли вплинути на наше подальше життя. Оце все й обумовило забобонність українського народу, який для привернення удачі почав використовувати різноманітні засоби.

Наведу приклад. Знаєте, що Україна розташована у помірних широтах, де на зиму треба готувати запаси. Якщо нічого не заготовлено – відра в коморах порожні, до весни усі повмирають з голоду. Звідси й пішла прикмета про те, що порожні відра — то до відсутності грошей.

Які саме засоби використовують українські політики для захисту і привернення удачі?

Надія Кологривова:

По-перше — червону нитку. Її пов'язують на ліву руку жінкам та на праву чоловікам – «щоб не зурочили».

По-друге — зв'язок із ближніми. У кожної людини природно є внутрішня тривожність, яка яка породжує невизначеність і заважає ставити собі цілі. Для того, щоб її побороти, людині потрібно спертися на любов батьків чи ближніх. Отут у нас з'являється кумівство у політиці. Насправді, це зв’язок з вірою в Христа, основа віри у божественне. От чому ті друзі ніби божественні, вони важливіші, ніж усі решта, і важливіші ніж професіоналізм.

 

«Під час важливих церемоній вмикають музику, яка заглушує звуки натовпу і не дозволяє зурочити посадовця»

 

По-третє - «ōmen» (з лат.) - древньоримський рецепт приваблення успіху. Це випадково почуте перше слово (під час якоїсь події), яке визначає подальшу долю політика. Тому, коли відбуваються важливі церемонії, завжди звучить музика, яка заглушує звуки натовпу і не дозволяє зурочити долю того посадовця.

Разом з тим, аби зберегти свою посаду, чи піднятися вгору кар'єрними сходами, політики використовують різноманітні релігійні символи. Деякі взагалі люблять фен-шуй, обкладаються всіма можливими жабками для удачі, з Ізраїлю привозять дрібку святої землі чи трохи святої води.

Також на тілі багато хто носить святі символи – хрести, ікони чи подаровані матір’ю талісмани. Політики особливо слідкують за тим, аби не залишити недопитих напоїв у склянці чи недоїдених продуктів на тарілці під час якогось застілля.

А ще вони люблять класти сіль чи ладан у праву кишеню. Справа в тому, що у нашому внутрішньому всесвіті сонячне сплетіння зв’язане з внутрішнім сонцем – як центр нашого тіла. Тому під час різноманітних впливів на організм страждає якраз воно, тому в тому місці виникає дискомфорт. А ладан, як символ святого внутрішнього сонця, і сіль, як символ очищення, – нейтралізують це.

Вважається також, що не можна залишати недопиті напої у склянці, чи не доїдені продукти на тарілці.

Якщо політикам перебігає дорогу чорна кішка – хапаються за ґудзика на піджаку. Ґудзик, як броня – защіпає і закриває тіло одягом.

Можете навести приклади ситуацій, у яких прикмети справді спрацювали на користь політиків?

Влад Росс:

40-ий президент США Рональд Рейган прийняв інавгурацію відповідно до порад своєї близької подруги, астролога Джоан Квіглі о 6 ранку, коли вся Америка ще спала. Кажуть і про те, що Квіглі постійно давала астрологічні рекомендації для складання розкладу Рейгана, стосувалося це часу початку прес-конференцій, дебатів, звернення до Конгресу чи вильоту президентського літака. Після того Рейган став найуспішнішим главою Штатів за усе 20 століття. У нас же всі інавгурації і відкриття Парламенту призначають на сатанинські дні. То ви бачите, які результати приносить їхня робота?

Ще один приклад – глава МЗС РФ Сергій Лавров. От упав він недавно на сцені форуму «Росія – країна можливостей». Відразу стало зрозуміло, що його кар’єра підійшла до кінця. Більше того, вся міжнародна політика Російської Федерації дала тріщину. Захід висилає її дипломатів, Захід почав проти неї війну, і Захід вийде з неї переможцем.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров

Який прогноз можете зробити для України у найближчому майбутньому?

Надія Кологривова:

До 24 серпня 2018 року (дня народження України) можуть бути переглянуті кордони держави. Найскладніші місяці – липень і серпень 2018-го. Усі планети, які відповідають за катаклізми, як природні, так і техногенні, у цей період посиляться. Тому це дуже ймовірний час виникнення якихось неприємнощів чи катастроф.

 

«Липень та серпень 2018-го – дуже ймовірний час виникнення неприємнощів та катастроф в Україні»

 

Для народу України період з серпня 2018 до серпня 2019 буде трохи складнішим, ніж наступний період (з 2019 до 2020). Якщо говорити про посилення якихось страйків, то тут з’явиться більша імовірність.

Чого чекати Президентові Порошенку найближчим часом?

Надія Кологривова:

Йому головне – зберегти здоров’я. Бо зараз прикмети працюють для нього дуже невдало.

 

«Порошенкові під ноги упав солдат. Це засвідчило, що він – Президент війни»

 

Влад Росс:

Піти на другий термін Порошенкові точно не вдасться. Це було зрозуміло ще під час його інавгурації у 2014-му. По-перше, цю подію призначили на украй несприятливий день – поминальну суботу. Більше того, перед дверима Верховної Ради під ноги Порошенкові упав солдат. Це засвідчило, що Порошенко не зупинить війни на Донбасі за жодних умов і за жодних обставин. Порошенко – президент війни. Доки він при владі в Україні, а Путін в РФ – змін чекати не варто. Хтось із них двох повинен піти.

Поки ми точно не знаємо, коли будуть вибори. Можемо прогнозувати, що Порошенко матиме невеликий шанс, якщо вже зараз сам оголосить дострокові вибори. А от у наступному році – шансів просто нуль.

 

«У 2019-му Порошенкові загрожує скинення з влади»

 

У 2019-му Порошенку загрожує скинення з влади. Ходять чутки про те, що Америка заборонила йому проводити будь-які дострокові вибори. Але я вважаю, що він таки піде поперек веління Вашингтона. Бо це єдиний вихід для нього – встигнути обхитрити інших кандидатів.

Дуже ймовірним видається такий розвиток подій і тому, що 2018-ий – рік Собаки. А в Україні саме у такі роки завжди кардинально змінювалась влада. Пригадайте, 12 років тому, 2006-ий. Помаранчева влада ніби міцно стоїть на своїх позиціях…Але тут перевибори до Парламенту. Партія Регіонів створює коаліцію із комуністами, Янукович раптово перевертає владу і стає прем’єр-міністром.

 

«2018-ий – рік Собаки. А в Україні саме у такі роки завжди кардинально змінювалась влада»

 

12 років до того, 1994-ий. Кравчук раптово оголошує дострокові вибори президента і програє. На його місце приходить Кучма.

У рік Собаки Україна різко змінює вектор розвитку влади і політики. Тому цього року все може статися. У травні ця влада почне трястися і з’явиться можливість дострокових виборів до ВРУ.

 

Яна Федюра, «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ