Звернутися з цим листом наприкінці 2005 року до авторів сайту www.vgolos.com.ua змушують мене ті матеріали, які, я маю право так сказати, одноманітним серіалом на замовлення почали з’являтися на «Вголосі» після моєї відставки з посади голови правління ЗАТ «Львівський автобусний завод».

Вочевидь, зроблена мною кілька місяців тому публічна заява про незгоду з управлінсько-господарським курсом голови спостережної ради пана Чуркіна і, відповідно, моє практичне небажання брати участь у сумнівних операціях, пов’язаних з відмиванням коштів, на «бартерно-братерській осі» «Львівський автобусний завод – Чорноморський суднобудівний завод» стали головною причиною і відтак стартовим сигналом для цілеспрямованого плямування діяльності офіційного дилера ЗАТ «ЛАЗ» ТзОВ «Форум плюс», а також мого ділового імені і менеджерської репутації у тих ЗМІ, які не мають наміру об’єктивно вивчати і відображати цю конфліктну ситуацію.

Як наслідок – після того, як я сказав в інтерв’ю для «Прес-тайму», що «я написав заяву на звільнення з ЛАЗу, бо не бажав торгувати кораблями, виробляючи автобуси», «Вголос» спочатку надоперативно «передрукував» (мабуть, щоб не відповідати за наклеп?) із сайту “Резонанс» (www. rezonans.info) відверто чорнопіарівську бездоказову статейку «ЛАЗівки для екс-директора» (07.12. 2005 р.). Проте вона не викликала сподіваного резонансу, і «Вголос» прожогом вкинув у замовну тему свою ложку дьогтю новим матеріалом «Автобуси зникають опівдні» (13.12. 2005 р.) і нарешті «закріпив» свою вірність замовникам безапеляційної критики на мою адресу черговою статтею-«резонансним» передруком «Жадібність ЛАЗівця згубила» (28.12.2005).

А між останніми двома нібито «економічними» публікаціями на «Вголосі» з’явилася ще одна – немовби «моральна», котра заслуговує, без сумніву, на окрему адвокатську увагу: буцімто анонімний електронний лист із заголовком: «Хто скаже правду про «розважальні» центри». Головна мішень цього листа – розважальний центр «МІ 100», засновником якого є ТзОВ «Форум плюс». Анонімні автори кинулися всіляко ганьбити «МІ 100», звівши його діяльність до уявного – хіба що в головах замовників цієї піар-компанії? – борделю.

Коментувати зараз брудні та їдкі вигадки – що стосуються моєї роботи на посаді голови правління ЗАТ «ЛАЗ» (я виграв суд щодо незаконності мого звільнення), колишньої співпраці ЗАТ «ЛАЗ» і ТзОВ «Форум плюс» (вона абсолютно законно зафіксована у спільному договорі і підтверджена сертифікатом дилера), змісту роботи центру «МІ 100» (тут відбувається низка популярних всеукраїнських культурних і спортивних заходів) – це втягуватися у дискусію із замовниками «антисорокінської» теми для розвитку сюжету їхнього серіалу. Такого новорічного подарунку їм не дадуть сьогодні ні я, ні моя команда висококваліфікованих фахівців-соратників, більшість з яких цьогоріч звільнилася із «ЛАЗу» на знак солідарності з моєю позицією, за що я їм глибоко вдячний.

Свою спільну правоту ми вже довели у кількох судах – місцевому, господарському і апеляційному. Кого із журналістів цікавлять правдиві факти, а не наклепи, той може ознайомитися з рішеннями за цими справами, звернувшись до юристів ТзОВ «Форум плюс».

А цього листа ми адресуємо авторам сайту www.vgolos.com.ua з однією конкретною ціллю – офіційно повідомити, що, якщо до 24-ї години 31.12.2005 р. не будуть зняті з сайту вищезазначені «чорнопіарівські» матеріали, то наступного тижня до засновників сайту будуть подані судові позови з вимогою про моральне і матеріальне відшкодування, адекватне тим збиткам, що їх зазнали ТзОВ «Форум плюс» і, зокрема, центр «МІ 100» у грудні 2005 року. Толерантність теж має свій терпець.

Принагідно заявляємо, що сума, яку ми виграємо у суді, якщо все ж таки доведеться вдатися до такого заходу, буде повністю використана нами за цільовим призначенням для підтримки журналістів. Ми вручимо її як грошову винагороду майбутнім трьом призерам журналістських змагань з боулінгу, що будуть спеціально організовані з цією метою у центрі «МІ 100».

З повагою 

ІА "Вголос": НОВИНИ