Здається, у лідера УНА-УНСО нардепа Андрія Шкіля чи то його помічника, а можливо й інших керівників цієї організації виникли проблеми з ідентифікацією: залежно від ситуації, вони стверджують через раз, що УНА-УНСО ― і партія, і громадська організація.

Нагадаємо, що свого часу з’явилася інформація про те, що нардеп Андрій Шкіль планує вступити до лав партії ВО „Батьківщина”. Тоді ж виникло закономірне запитання про те, хто ж буде очолювати ніби-то також партію УНА-УНСО. У відповідь на нього Андрій Шкіль заявив, що УНА-УНСО не є партію, а лише громадською організацією, отож членство в „Батьківщині” аж ніяк не зашкодить йому очолювати УНА-УНСО, яка таким чином перетвориться на своєрідний громадський додаток партії.

Проте вчора з’явилася заява, в якій прес-секретар народного депутата України Андрія Шкіля Руслан Куян стверджує, що нардеп Андрій Шкіль є „одночасно головою всеукраїнської політичної партії УНА-УНСО” !!!

Зазначимо, що голова ЛОО УНА-УНСО Остап Козак також наполягає на тому, що УНА-УНСО все ж таки партія, а питання лідерства Шкіля в ній буде обговорено на найближчому з’їзді партії, який пройде десь навесні цього року.

Зі свого боку, „Вголос” вирішив внести якусь ясність у питання статусу УНА-УНСО, задля чого звернувся до Львівського обласного управління юстиції. Начальник відділу реєстрації об’єднань громадян Львівського обласного управління юстиції Любов Ясінська запевнила, що Львівська обласна організація УНА-УНСО зареєстрована в Львівському обласному управлінні юстиції як ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ, а не як політична партія.

Просимо керівництво УНА-УНСО дати офіційне роз’яснення з приводу статусу їхньої організації, інакше будемо вважати, що її лідери свідомо вводять в оману громадськість.

ІА "Вголос": НОВИНИ