Нагадаємо, що півфінал WBSS Усик – Брієдіс завершився перемогою українського боксера роздільним рішенням суддів. Український боксер став володарем титулів чемпіона світу за версіями WBO і WBC.

«Усик чітко виграв бій, – заявив «Вголосу» Роман Семенишин. – Десь до шостого раунду Брієдіс давав відсіч, деякі відрізки бою він виграв. Але в другій половині поєдинку домінував Сашко Усик. Він активізувався, почав більше ударів завдавати. Взагалі, латвієць мене здивував, він молодець, дав хороший бій.  

Дехто каже, що Усик після припинення співпраці із попереднім наставником Алі Баширом перестав прогресувати. Я не погоджуюся із цією тезою. Сашко не змінився, він в цій манері ще боксував в любителях. Особливих змін не бачу. Ось Брієдіс більше боксує, як професіонал, а Усик – як любитель.

Взагалі, якщо Усик переможе у цьому турнірі, йому б варто перейти у суперважку вагу. Він забере усі пояси у важкій вазі – і йому потрібно буде виходити на новий рівень. Супержвакий дивізіон – це нові інтриги, нові виклики, нові цікаві суперники. Усик, думаю, там не загубиться».

До слова, Олександр Усик, який об'єднав в поєдинку з латвійцем Майрісом Брієдісом чемпіонські пояси WBO і WBC, став другим українським боксером, якому підкорилося подібне досягнення – одночасне володіння як мінімум двома чемпіонськими поясами у своїй вазі. Серед українських боксерів раніше об'єднувати чемпіонські пояси вдавалося лише Володимиру Кличку, який завоював чемпіонські титули IBF та IBO в квітні 2006 року в бою з Крісом Бірдом, а потім додав до них титули WBO і WBA, відібравши їх, відповідно, у Султана Ібрагімова та Девіда Хея.

Олег Петренко, «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ