[media=61250,61251,61252,61253] 

Жіночий рух FEMEN напередодні матчу між львівськими Карпатами і турецьким Галатасараєм, звертається до Львівської міської ради з вимогами заборонити уболівальникам турецької команди відвідання Львова, передають «Українські новини».

Крім того, вболівальників Карпат FEMEN закликає «підтримати цю ініціативу, і не дозволити» турецьким мачо «з поганою славою господарювати в культурній столиці України».

«Ми впевнені, що приїзд турецьких уболівальників на гру з «Карпатами» призведе до зростання проституції та секс-туризму в місті Львові. Туреччина вже давно є зоною сексуального рабства для українських жінок, а турки – основними споживачами сексуальних послуг в Україні», – говориться в повідомленні.

Відзначимо, що за статистичними даними FEMEN, зібраним разом з Інститутом політичних, соціологічних і маркетингових досліджень ім. Тараса Шевченка, 52% молодих українських дівчат отримували непристойні пропозиції саме від турків. На думку учасниць жіночого руху, такі жорсткі заходи можуть стати перевіркою для української влади перед майбутнім Чемпіонатом Європи з футболу, під час якого наплив секс-туристів буде в рази більше.

«Якщо не припинити це ганебне явище зараз, то ми ризикуємо перетворити мільйони українських дівчат у сексуальні мішені для туристів у 2012 році», – додали вони.

Крім цього, FEMEN продовжує наполягати, що тільки криміналізація клієнта повії до Євро-2012 послужить протидією «борделізації» України.

Дана ініціатива закріплена в законопроекті № 5223 від 14 жовтня 2010 р., який до цих пір знаходиться у стадії розгляду у Верховній Раді України.

«Ми сподіваємося, що відомий на всю Україну львівський патріотизм та принциповість покладуть край інституту псевдофутбольних фанатів, для яких футбол – лише зручний привід для хуліганства та проституції. Нам не потрібні такі уболівальники! Захистимо українських дівчат від цієї" дикої орди «разом!», – сказано у зверненні жіночого руху.

Футбольний матч між ФК Карпати та Галатасараєм відбудеться завтра, 26 серпня, у Львові. Нагадаємо, FEMEN розглядає можливість участі у місцевих виборах, які пройдуть 31 жовтня.

фото: femen.livejournal.com

ІА "Вголос": НОВИНИ