ЛЬВІВ, 31 ЛИПНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — Відповідальність за виділення ТзОВ „АрхіБуд” земельної ділянки на вул. Довбуша,15 нестиме міський голова Львова Андрій Садовий і працівники установ та органів, які допустили зловживання у цій справі.

Про це заявив координатор Громадського форуму Львова Олег Мацех сьогодні під час прес-конференції.

Зокрема, відповідальність повинні нести ті працівники Львівської міськради, які не подали на розгляд депутатів під час сесії повний пакет зауважень до ухвали щодо виділення ТзОВ «АрхіБуд» земельної ділянки на вул. Довбуша, 15. «Садовий не міг не знати цього», — сказав Мацех.

Він не заперечив наявності у ТзОВ «АрхіБуд» договору купівлі-продажу нерухомості у колишньої військової частини, що дало можливість фірмі в межах чинного законодавства отримати в користування земельну ділянку під своїми об’єктами.

23 липня прокуратура міста Львова за дорученням обласної прокуратури звернулась до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою провести перевірку виділення ТзОВ «АрхіБуд» земельної ділянки із залученням, зокрема, журналістів газет «Високий замок» і «Львівської газети», повідомив Мацех.

Як повідомляло агентство, 5 липня Львівська міська рада затвердила ТзОВ «АрхіБуд» (власник депутат міськради від БЮТ Михайло Мужилівський) проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2,945 га на вул. О.Довбуша, 15 в оренду терміном на 10 років для будівництва об'єктів архітектурної діяльності.

Ряд громадських організацій Львова, у тому числі Громадський форум Львова, виступили проти забудови, заявивши, що ця ділянка знаходиться на території парку «Знесіння».

ІА "Вголос": НОВИНИ