Цікаво в нас взаємодіють в рамках угоди про співпрацю Львівська обласна рада і Львівська ж обласна адміністрація, цікаво. Вони, виявляється, вже ділять не тільки впливи і бюджетні гроші, але й… місця в мікроавтобусах під час поїздок на організовані акції. Із застосуванням ненормативної лексики.

Утім, аби не накликати звинувачень у голослівності, наведемо заяву прес-служби Львівської ОДА. Отже…

31 січня 2006 року працівник управління з питань внутрішньої політики Львівської обласної державної адміністрації Дмитро Архипович брав участь у виїзді голови Львівської обласної ради Михайла Сендака на завод «Сільмаш», де мала відбутися зустріч з працівниками заводу. Обмежень щодо участі в акції не було (акредитація не була потрібна).

Під брамою заводу „Сільмаш” помічник Михайла Сендака Андрій Козак в брутальній формі змусив працівника ОДА залишити мікроавтобус, в якому той перебував разом із журналістами.

Голова Львівської обласної ради Михайло Сендак пояснив працівнику управління з питань внутрішньої політики, що представники обласної державної адміністрації мають їздити з головою облдержадміністрації Петром Олійником, а обласна рада возити їх на акції не буде”.

Вітаю нас, любі друзі. Відтепер, виявляється, ексклюзивне право проводити зустрічі з трудовим колективом підприємства, працівники якого протягом року із галицькою затятістю пікетують ЛОДА, має голова обласної ради. А якщо на цю зустріч хочуть потрапити представники адміністрації, то діставатися до місця події вони мають громадським транспортом. Справді, раптом журналісти зауважать, що не тільки Михайло Сендак нещасних сільмашівців розраджував. Нема чого до чужої слави примазуватися, та ще й в їхньому мікроавтобусі їздити.

І взагалі, має Петро Олійник свій фольксваген, котрий «Туарег», і який немалих грошей коштує – нехай на ньому своїх емісарів і відряджає. Бо геть знахабніли. Де ж то може бути – на службовому мікроавтобусі обласної ради, за бюджетні гроші заправленому, працівників адміністрації в робочий час у службових взагалі-то справах по місту катати? Особливо якщо приїхати на завод просив трудовий колектив. А мо’ треба було в Дмитра Архиповича гривню за проїзд взяти та й по всьому?

ІА "Вголос": НОВИНИ