Напередодні, за вказівкою діючого мера, освітяни Львова були поставлені до відома, що саме в цей день вони зобов’язані взяти участь в святкуваннях Дня вчителя по районах міста. При цьому жодного разу раніше подібне не практикувалося.
Але свято відбулося. В інший день. В суботу 3 жовтня Львівський палац Залізничників зібрав близько ста директорів та вчителів львівських шкіл. Освітянам Львова презентували концерт класичної музики за участю заслуженої академічної капели України «Трембіта», вишуканий частунок та пам’ятні подарунки. Вітаючи вчителів, Петро Писарчук висловив їм подяку за віддану працю. «Ми є Вашими боржниками, тому що Ви виховуєте вільних і талановитих громадян України. На Ваші плечі держава поклала основний тягар майбутнього України. Але коли у нас є така потужна вчительська громада, Україні нічого не загрожує. Складаю Вам подяку за жертовну працю», - наголосив Петро Писарчук.

Привітати освітян також прийшли начальник Головного управління освіти та науки Львівської ОДА Михайло Брегін та директор Львівського театру опери та балету ім. С. Крушельницької Тадей Едер. Але, на жаль, за словами помічника Петра Івановича з питань освіти Бочарової Галини Андріївни не всі запрошені освітяни прийшли на свято. «Близько третини освітян не змогли відгукнутися на наше запрошення. І я їх можу зрозуміти. Бо знаю, що начальники районних управлінь освіти давали вчителям усні вказівки-поради проігнорувати наше запрошення. Взагалі, усні вказівки – стиль Садового, - говорить Галина Бочарова. – Звичайно, кожен вчитель переживає за своє місце роботи, за стосунки з керівництвом. Тим більше, приємно, що переважна більшість запрошених нами вчителів взяли участь в урочистостях. Сподіваємося, що ми, як завжди, подарували їм справжнє свято.»

Більш категоричним в своїх висловлюваннях щодо цьогорічного святкування Дня вчителя у Львові та спроби міської адміністрації зірвати його був голова Львівської міської організації Партії регіонів Ігор Гладиш. «Я обурений, коли чую звинувачення в бік нашої політичної сили, що ми використовуємо адміністративний ресурс. Який адміністративний ресурс? Наразі нас нема в міській раді. Чи наші опоненти вважають адміністративним ресурсом те, що за підтримки Петра Писарчука щороку проводяться подібні акції? Постійно, а не під вибори, виділяються кошти на освітянську галузь: ремонти шкіл, придбання оргтехніки, цінних подарунків для талановитих школярів тощо? – дивується Ігор Гладиш. – Адміністративний ресурс – це коли за бюджетні гроші пан Садовий робить собі піар, забуваючи про те, що він, як мер, ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ робити набагато більше того, чим сьогодні він так пишається.»

Ігор Гладиш повідомив, що на його адресу неодноразово надходила компрометуюча інформація щодо діяльності чинного мера, яка знайшла підтвердження. «Ми не розповсюджуємо подібну інформацію, хоч і маємо на це повне право, бо вже й так безпідставно не раз звинувачені в тому, що «поливаючи брудом» Андрія Садового чинимо тиск на діючу владу. Але, якщо за вказівкою з Ратуші нас не перестануть звинувачувати у використанні адміністративного ресурсу, ми будемо змушені надати розголосу існуючій інформації. І дамо можливість виборцю розібратися бруд це чи правда», - заявив голова Львівської МО ПР.

ІА "Вголос": НОВИНИ