Тим, хто вчився в школі, відомо, що у природі нічого нізвідки не береться і нікуди не зникає. Якщо в одному місці щось виникає, то в іншому – пропадає. Очевидно щось подібне відбувається і з пам’ятниками Сталіну.

Недавно українська влада руками КПУ поставила пам’ятник  своєму улюбленому вождю на українській землі, а сьогодні на батьківщині тирана в грузинському місті Горі пам’ятник Йосифу Сталіну демонтували. Ідола перенесуть у місцевий музей Сталіна. А на місці колишнього монумента побудують меморіал загинулим під час російсько-грузинської війни 2008 року і жертвам сталінських репресій. Ініціатива щодо переносу пам’ятника належить міністрові Грузії з питань євроатлантичної інтеграції Георгію Барамідзе.

«В країні, яка завжди боролася за свободу, завжди була символом свободи і гідності, неможливо, щоб пам’ятник цьому катові був у центрі такого важливого міста, в котрому живуть дуже гідні люди, тільки тому, що він колись був етнічним грузином», — заявив він.

«Ми не боремося з історією, просто все повинно мати своє місце. У нас історичними ідеалами мають бути ті особи, які намагалися збудувати нормальну, цивілізовану державу, були добрими і чесними, а не кровожерливими катами», - добавив міністр.

Що можна добавити до слів грузинського міністра? Добавити нічого. Хіба що згадати про те, що Сталін в Грузії голодомору не влаштовував.

Відчуйте різницю.

ІА "Вголос": НОВИНИ