24 січня Громадянський блок «ПОРА-ПРП» розпочав публічне обговорення тексту угоди між демократичними силами України. Нижченаведена угода пропонується для підписання політичним силам, що повинні довести свою вірність ідеалам Майдану.

Зобов’язання політичних сил Майдану Народові України

Усвідомивши те, що Україна опинилася перед зовнішньою загрозою і внутрішньою контрреволюцією, які поставили її на межу втрати своєї політичної ідентичності, заради принципів свободи та справедливості, в ім`я яких віддали життя покоління українців:

- Mи, Громадянський блок «ПОРА-ПРП», блок Юлії Тимошенко, Блок „Наша Україна” та Соціалістична партія України оголошуємо про створення майбутньої політичної коаліції у Верховній Раді України після виборів 2006 року і присягаємо українському народу, що ця коаліція створюватиметься на принципово нових засадах відкритості, прозорості і чесності.

- Ми не висуваємо один до одного жодних додаткових умов і оголошуємо прагнення народу до свободи і гідного життя найвищою цінністю і метою, так як це записано в міжнародній Хартії прав людини і громадянина і Конституції України.

- Ми зобов’язуємося неухильно дотримуватися цих засад і зобов’язувати до цього всіх інших можливих учасників цієї угоди, яке б місце чи посаду в українській політиці вони не посідали.

- Ми публічно присягаємо ні в якому вигляді, публічно чи таємно, не вступати в сепаратні політичні переговори і не входити в союзи з комуністами, кучмістами, кримінальними політиками та іншими противниками української незалежності і демократії, як би вони не називалися сьогодні.

- Про всі обставини і етапи створення цієї коаліції ми зобов’язуємося розповідати народові України, не приховуючи нічого, що могло б зашкодити йому у продовженні боротьби за свободу і демократію, за права людини і громадянина.

Нехай буде так! (Підписи)

ІА "Вголос": НОВИНИ