Про це Вголосу повідомила прес-секретар адвокатів Зварича Тетяна Турчина.

За її словами, переконав Ігоря Зварича припинити голодування Архієпископ Львівський (УАПЦ) отець Макарій.

«Отець Макарій приходив до Ігоря Зварича, спілкувався з ним неодноразово. Він його духовний наставник», - поінформувала Тетяна Турчина.

В останні дні голодування екс-суддя був у дуже поганому стані. Наразі невідомо як проходить вихід із голодування.

Відомо, що за час голодування Ігор Зварич втратив понад 15 кг.

Зварич попри це продовжував знайомитися з матеріалами своєї 70-томної кримінальної справи. При ознайомленні присутні щодня 2 слідчі ГПУ, оперативні працівники СІЗО, а процес знімається на камеру.

Як повідомляв Вголос, 3 грудня 2008 року у Львові співробітники СБУ затримали голову Львівського адміністративного апеляційного суду Ігоря Зварича за підозрою в отриманні хабара. Затримання було результатом спільної операції СБУ та Генеральної прокуратури України. У помешканнях голови Львівського адміністративного апеляційного суду та ще шістьох львівських суддів знайшли 1 млн. дол. та 2 млн. грн.

Натомість суддя Ігор Зварич пояснив, що вилучені кошти – це його власні з дружиною заощадження, а також «посівні гроші», що їх за українською традицією сіють гості під час поселяння у новий дім або офіс. Сам голова Львівського апеляційного суду планував ці кошти передати церкві. Також частина вилучених грошей, за словами Зварича, це зібранні кошти на ремонт приміщення суду.

12 грудня 2008 року Ігор Зварич покинув територію приватної клініки поблизу Львова і зник у невідомому напрямку.

18 грудня 2008 року Верховна Рада України дала дозвіл на затримання та арешт Ігоря Зварича. Згодом його оголосили у розшук.

Екс-суддя був затриманий працівниками підрозділу СБУ «Альфа» 9 березня 2009 року у центрі Львова, в будинку, де мешкає його родина. При цьому Зварич стверджував, що його викрали невідомі і весь цей час утримували прикутим до батареї.

24 березня 2009 року його перевели до львівського СІЗО.

Верховний Суд продовжив термін утримання під вартою для Зварича до 9 березня 2010 року.

З 11 січня 2010 року Ігор Зварич разом зі своїми адвокатами розпочали ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, яка налічує близько 70 томів.

Сам Зварич наполягає, що всі справи проти нього сфабриковані. Він звернувся у міжнародні інституції, у тому числі до генерального секретаря Ради Європи про захист власних прав.

20 січня 2010 року він оголосив голодування на знак протесту проти порушення його прав .

ІА "Вголос": НОВИНИ