25 серпня ц.р., у дні святкування 15-ої річниці незалежності України та з нагоди Дня шахтаря, в інтерв’ю радіо „Свобода” голова Львівської ОДА Петро Олійник договорився до того, що йому, мовляв, байдуже якою мовою розмовлятимуть в Україні, головне аби зростав добробут населення.

І ця особа з ковбасною психологією і далі керує нашою патріотичною областю?!

Напередодні Дня знань місцевому гаранту Конституції України необхідно провести елементарний лікбез із Основного закону:

стаття 10 ― „Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови у всіх сферах суспільного життя на всій території України”;

стаття 119 ― „Місцеві державні адмінстрації на відповідній території забезпечують виконання Конституції та Законів України, актів президента України...”

Не зайве нагадати, що такі висловлювання „губернатора” різко дисонують з виступами Президента України В. Ющенка на захист української мови. Чому глава держави терпить такого невігласа, що вже претендує на роль удільного князька, де не діють закони України?
Згадаймо, що під час виборчих кампаній у 2004, 2006 роках П. Олійник нічого подібного собі не дозволяв. Навпаки, користувався лише патріотичною риторикою. Але, коли прем’єр-міністром став проросійськи налаштований Янукович, Олійник швиденько переметнувся в інший табір. Очевидно, аби втриматися на посаді.

Зрозімуло одне ― Петро Олійник важко хворий. Діагноз, як для колишнього парткомноменклатурника, ― невиліковний і зветься мімікрія. Тобто, захисне пристосування. Характерне здебільшого для нижчих видів – тварин і рослин, які з метою збереження уподібнюються до навколишнього середовища (наприклад, подібність деяких метеликів до сухого або пожовклого листя).

Але, хвороба мімікрія надзвичайно заразна і може швидко розповсюджуватись, набираючи масштабів епідемії. Тому її носіїв необхідно ізольовувати від суспільства.

Мовчить голова обласної ради Мирослав Сеник (хоча стаття 118 КУ гласить, що місцеві державні адміністрації підзвітні і підконтрольні радам). Не чути голосу головного просвітянина області, заступника голови ЛОДА – Ярослава Пітка, в рот води набрав перший „бандерівець” краю, керівник обласного КУНу, голова Буської РДА Михайло Вовк. Усе мовчить, бо благоденствує.

Звертаємось до свідомої громадськості краю, керівників громадських організацій та політичних партій, ЗМІ – „зупинімо Олійника!”. Биймо на сполох. Обурюймось, протестуймо, апелюймо до президента – метастази мімікрії можна зупинити лише хірургічним втручанням. Олійник має бути усунутий з посади. І чим швидше, тим краще – бо менше шкоди для суспільства.

ІА "Вголос": НОВИНИ