Державне бюро розслідувань здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом можливого привласнення грошових коштів окремими службовими особами державної компанії «Укрспецекспорт».

Про це повідомляє ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ДК «Укрспецекспорт» за попередньою змовою запровадили механізм привласнення коштів державного підприємства шляхом їх перерахування на рахунки ТОВ «Фішер Клаб» та ТОВ «Фішер Клаб 2017». Зазначається, що кошти перераховувались за фіктивно надані послуги з харчування представників іноземних делегацій.

За попередніми даними, на підставі підроблених документів держконцерну у 2018-2019 роках на рахунки ТОВ «Фішер Клаб» та ТОВ «Фішер Клаб 2017» перераховано близько 10 мільйонів гривень.

Слідчими ДБР і прокурорами Військової прокуратури Центрального регіону України проведено обшуки за місцем роботи та проживання службових осіб державної компанії та ресторані «Фішер».

Зазначимо, «Укрспецекспорт» — українська державна компанія, яка має монопольне право здійснювати експорт та імпорт продукції, послуг військового і подвійного призначення. З 2010 компанія включена до складу Державного концерну «Укроборонпром».

Нагадаймо, захоплено приміщення ДБР задля впливу на досудове розслідування у кримінальних провадженнях, де фігурує експрезидент України, має бути надана оцінка.

ІА "Вголос": НОВИНИ