Соратників міського голови Львова Андрія Садового, які пішли працювати у владу Зеленського, продовжують ловити на корупції. Цього разу на злочині погорів ексдепутат Київради від «Самопомочі», колишній директор ЛКП «Зелене місто», яке займалося вивозом сміття у Львові, Вадим Ноздря. Після обрання президентом Володимира Зеленського Ноздря став головою державної компанії «Укрспецекспорт», а тепер СБУ спіймала його на державній зраді і завданні бюджету України збитків на 100 мільйонів доларів США.

Так, у вівторок, 3 грудня, пресслужба СБУ повідомила, що проводить слідчі дії за кримінальним провадженням з ознаками державної зради з боку посадових осіб ДК «Укрспецекспорт» та ДК «Укроборонпром».

«Встановлено, що протиправна діяльність представників вітчизняного спецекспортера пов’язана із штучним залученням посередницької іноземної структури, що призвело до можливої втрати Україною ринків озброєння в окремих країнах азійського регіону, гальмування діючих контрактів ДК »Укрспецекспорт«, а також створення перешкод для укладання нових зовнішньоекономічних контрактів. За попередніми оцінками, нанесена шкода державним інтересам складає близько 100 мільйонів доларів США», - повідомляє СБУ.

Як відомо, головою «Укрспецекспорту», який є частиною концерну «Укроборонпром»,  з 9 січня 2020 року є Вадим Ноздря — ексдепутат Київської міської ради від «Самопомочі» та колишній директор ЛКП «Зелене місто», яке займалося вивозом сміття зі Львова.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ