Суд у Ростові-на-Дону може призначити шістьом кримським мусульманам сумарно майже 100 років позбавлення волі у справі «ялтинської групи» «Хізб ут-Тахрір».

Про це повідомив адвокат Едему Семедляєв у Facebook.

Зазначається, що про це суд попросив російський прокурор. Він вимагає для Мусліма Алієва та Інвера Бекірова по 20 років, для Емір-Усеїна Куку і Вадима Сірука – по 15, Арсена Джеппарова – 13,5 року, а Рефату Алімова – 14,5 року.

Відомо, що у Росії організація «Хізб ут-Тахрір» визнана терористичною і заборонена. Однак в Україні ця ісламська партія діє на законних підставах.

Кримських мусульман, яких звинувачують у причетності до «Хізб ут-Тахрір», почали переслідувати невдовзі після анексії Кримського півострова. Всього було заарештовано понад 50 людей.

Зазначається, що ніхто з обвинувачених у справі «ялтинської групи» «Хізб ут-Тахрір» винним себе не вважає. Правозахисний рух «Меморіал» визнав цих людей політичними в’язнями.

Нагадаємо, фігурантів другої бахчисарайської “справи Хізб ут-Тахрір” Сервера Зекерьяєва і Мемета Бєлялова етапували у СІЗО №1 Ростова-на-Дону.

ІА "Вголос": НОВИНИ