Відповідне повідомлення активісти оприлюднили у спільноті «Варта-1».

«10 січня о 9.00 будуть перекриті всі західні кордони України. Люди будуть протестувати проти Закону 6776 від 14.11.2017 року. Конкретно людям не подобається поправка до Податкового Кодексу (ст. 196.1.18) «...ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує 500 EUR та сумарна вага яких не перевищує 50 кг...фізичною особою, яка була відсутня в Україні більше ніж 24 години...» Іншими словами - якщо ви купили телевізор в Польщі, то ви повинні з'явитись на українську митницю не раніше, ніж за добу від часу виїзду», - пишуть протестувальники.

За їхніми словами, акція матиме попереджувальний характер та проходитиме без участі жодної політичної сили.

«Активісти будуть блокувати пункти пропуску Шегині, Рава-Руська, Краківець, Грушів, Ягодин, Смільниця, Угринів.  Домовились пропускати рейсові автобуси та автомобілі з маленькими дітьми без перешкод», - додають мітингарі.

Як відомо, 1 січня 2018 року набрав чинності закон про податкові обмеження на часте ввезення товарів з-за кордону. Тепер правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах до 1000 євро) і з вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в'їжджає в країну не частіше, ніж раз на 72 години. За більш частого в'їзду без податків можна ввезти товари на суму тільки до 50 євро.

ІА "Вголос": НОВИНИ