На Львівщині зросла температура повітря. Все більше людей вирушають на відпочинок на водойми. Лише за минулу добу в регіоні потонули троє осіб.

Про це повідомили у пресслужбі Департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації.

Усі трагічні випадки сталися в другу половину доби. У селі Білий Камінь, що в Золочівському районі, під час купання потонув 55-річний чоловік. Очевидцям вдалося підняти його тіло на поверхню. Поліція встановлює причини трагедії.

Ще одного потопельника виявили в місті Великі Мости (Червоноградський район). У місцевому озері потонув чоловік 1979 року народження. Правоохоронці не виявили на тілі ознак насильницької смерті.

О 16 годині 40 хвилин в селі Уличне, що у Дрогобицькому районі, потонув 23-річний хлопець. Тіло підіймали на поверхню працівники Львівської рятувально-водолазної служби.

Рятувальники закликали громадян під час відпочинку на водоймах дотримуватися правил безпеки. Заборонено стрибати у воду з мостів, човнів та інших споруджень, які для цього не призначені. Не варто лізти у воду в місцях, які не призначені для купання.

Під час відпочинку на воді заборонено використовувати для плавання колоди, дошки, камери від автомобільних шин. У жодному разі не варто вживати алкоголь, якщо ви хочете купатися.

У ДСНС додали, що купатися можна при температурі води не менше 24 градусів. Не рекомендується плавати упродовж 1,5-2 годин після їжі. Після купання варто відпочити в тіні, а не залишатися на сонці.

Як писав "Вголос", 10 липня на Львівщині під час купання потонуло двоє осіб. У місті Золочеві о 8 годині 15 хвилин водолази витягнули з води тіло 22-річної дівчини. У Ходорові потонув місцевий мешканець 1975 року народження.

ІА "Вголос": НОВИНИ