В Україні потрібно здійснювати системну та глибоку реформу судової, правоохоронної та системи юстиції в цілому.

Про це у коментарі ІА «Вголос» сказав доктор юридичних наук, професор Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого, академік Національної академії правових наук України Степан Гавриш. 

«Ця реформа – це фактично політ фантазії. Очевидно, що екс-президента Грузії запросили працювати над втіленням фінасово-економічних реформ, бо він створив диво у Грузії. Ця держава справді завдяки Саакашвілі стала європейською країною, не дивлячись зараз на проросійську спробу відновити у частини бізнес-еліти дискурс про повернення у російську орбіту. Але маленька Грузія, де він займався, зокрема і реформуванням судів, зовсім не схожа на Україну.

І спроба дискредитувати українську судову систему є сьогодні помилкою Саакашвілі. Щоб говорити реально – потрібно усвідомити, що судова система створювалась в Україні 30 років і весь час реформувалась. І я свого часу був першим керівником комісії Верховної ради  України із малої судової реформи. Ми приводили у відповідність до Конституції 1996 року судову систему, яка дісталась нам у спадок від Радянської України. Ми це реалізували тоді абсолютно спокійно, не перетворюючи цього у суспільний конфлікт. При цьому тоді ми зробили невелику революцію в Раді, усунувши комуністів від можливості контролювати нашу реформу», - пояснив експерт.

Весь текст можна прочитати за посиланням: Реформа імені Саакашвілі: чи будуть в Україні справедливі суди?

ІА "Вголос": НОВИНИ