Про це йдеться у звіті міжнародної благодійної організації Save the Children, передає ВВС Україна.

За її даними, більш як 1,2 млрд дітей по всьому світу постають перед однією із цих загроз, тоді як 153 млн - перед всіма трьома.

І хоч ця статистика порівняно із попередніми роками покращується, організація нарікає, що покращується вона недостатньо швидко.

Звіт публікують щороку перед Міжнародним днем дітей, який відзначають 1 червня.

За даними звіту, 1 млрд дітей живе у країнах, вражених бідністю. 240 млн дітей живе у країнах, що потерпають від війни чи конфлікту, і 575 мільйонів дівчат у всьому світі зазнають дискримінації за статтю.

"Через те, хто вони і де живуть, ці діти ризикують втратити своє дитинство і свій майбутній потенціал", - йдеться у звіті.

Із 175 країн, розглянутих у дослідженні, ситуація із правами дітей покращилася у 95 - порівняно із минулим роком. Водночас у 40 країнах вона погіршилася.

Усі країни у звіті класифікують за тим, наскільки дітям в цих країнах загрожує передчасна смерть, недоїдання, нестача освіти і примусовий шлюб, материнство чи робота.

Цього року рейтинг очолив Сінгапур - там, за даними Save the Children, дітям живеться найкраще. За ним ідуть Словенія, Норвегія, Швеція і Фінляндія.

Наприкінці списку - Нігер, Малаві і Центральноафриканська республіка. Вісім із десяти країн у хвості списку знаходяться у Західній чи Центральній Африці.

У звіті також пишуть, що попри економічне домінування і військову міць, США (36-а у рейтингу), Росія (37-а) і Китай (40-й) тягнуться у хвості за країнами Західної Європи.

Україна у рейтингу - 43-я.

Save the Children визначає 10 ключових негативних трендів, які потребують негайних заходів.

Серед них:

Зростання випадків підліткової вагітності і примусового заміжжя серед дівчат віком до 18 років;

Зростання нерівності між бідними й багатими країнами;

Погіршення смертності у країнах Африки на південь від Сахари;

Дитяча праця;

Припинення зусиль із підвищення рівня освіти у світі;

Зростання кількості вимушено переміщених осіб.

Організація стверджує, що щохвилини 20 людей стають вимушено переміщеними внаслідок конфлікту чи переслідування.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ