[media=145628,145629,145630,145631] 

У Росії Приозерський міський суд Ленінградської області 17 січня оголосив вирок обвинуваченому в педофілії священику Глібу Грозовському, справа якого в закритому режимі розслідувалася більше чотирьох років.

Про це повідомляє Інтерфакс.

«Визнати Грозовського Гліба Вікторовича винним <...> і призначити йому остаточне покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму з обмеженням волі терміном на один рік», - сказала суддя Людмила Яшина.

При цьому Грозовському зарахували перебування під арештом з вересня 2014 року. Також суддя постановила, що він повинен виплатити по 400 тисяч рублів кожній із сімей трьох потерпілих.

Виступаючи 10 січня з останнім словом, Грозовський заявив, що, на його думку, «самої події злочину немає як такої» і що він розраховує на «людське розуміння і справедливе рішення».

Як повідомило «Інтерфаксу» джерело, прокурор під час дебатів просив засудити Грозовського до 15 років колонії суворого режиму з позбавленням права займатися діяльністю, пов'язаною з вихованням дітей, на 12 років.

17 вересня 2016 року Грозовський був доставлений з Москви в Петербург, а раніше – екстрадований до Росії з Ізраїлю. Йому було пред'явлено звинувачення в злочинах сексуального характеру щодо трьох школярок.

За версією слідства, влітку 2011 року на території православного дитячого табору, розташованого на острові Коневець Приозерського району Ленінградської області, Грозовський, будучи кліриком Вознесенського (Софійського) собору в Царському Селі, скоїв насильницькі дії сексуального характеру щодо декількох дітей, які не досягли 14-річного віку. Аналогічні дії, за даними слідства, Грозовський зробив у червні 2013 року на території Греції в таборі православного дитячо-юнацького клубу «Філадельфія».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ