Про це у зверненні до мера Львова Андрія Садового зазначили представники 15 громадських організацій, документ зачитав під час сесії депутат-«свободівець» Яромир Самагальський.

Як ідеться у зверненні, роботи найпізніше мали розпочати наприкінці лютого – на початку березня.

«Ми хочемо вірити, що підлеглі вам працівники і депутати «Самопомочі» виступають проти упорядкування площ і самого проекту з власної ініціативи, а не з вашої вказівки. Ми схильні думати, що дивне зволікання зі спорудженням пам’ятника пов’язане не з корисливими розрахунками  керівного ядра «Самопомочі» перенести відкриття пам’ятника з липня на листопад, тобто ближче до місцевих виборів. Але з лихою рисою слов’янського характеру: усе відкладати на останню хвилю. Ба більше, ми зовсім не хочемо думати про намагання третьої сили зірвати ювілей і взагалі не допустити спорудження пам’ятника або ж сховати його подалі від людських очей», – ідеться у зверненні.

Громадськість також зазначає: «Ми розраховуємо, що ви усвідомлюєте, яку ганьбу стягнуть на себе громада Львова, керівництво міста і ваша політична сила, якщо в липні, до ювілею Митрополита, пам’ятник і площу не буде урочисто відкрито».

У відповідь мер Львова заявив: він переконаний, що проект буде реалізовано. «Є багато деталей, нюансів, але все потрібно зробити в межах чинного законодавства, щоб наші вороги не робили біди. Але вірю, що цього року буде площа і ми побачимо пам’ятник», – заявив Садовий.

ІА "Вголос": НОВИНИ