Про це у коментарі «Вголосу» заявив нардеп від ВО «Свобода» Юрій Левченко.

«Народ прийшов під Раду відстоювати свої права і боротися за свою країну. Доки нас тут буде багато, покидьки в будівлях на Грушевського та Банковій нас боятимуться. Роками ця олігархічна клептократія нам бреше. 10-15 сімей зі своїми посіпаками захопили владу і перебрали контроль над всією державою. Перед кожними виборами вони виходять і  обіцяють зняти депутатську недоторканність. Перед минулими виборами Президента, перед минулими виборами до Верховної Ради Петро Олексійович Порошенко гучно розповідав, що вимагає скасувати депутатську недоторканність. Він запевняв, що це зробить. А що відбулося натомість? Відколи він став Президентом, відколи у нього з'явилося 150 своїх бандитів-депутатів – у Раді нічого не змінилося. Він подає законопроект про скасування недоторканності, а потім, як шуллєр, змінює норми цього законопроекту іншим законопроектом у частині зміни судочинства. А тепер заявляє, «ну, бачте, я ж хочу скасувати недоторканність, але не можу», – зазначив націоналіст.

За словами Левченка, завдяки народу, який влітку вийшов під Раду із вимогою зняти недоторканність із кількох нардепів, опозиції вдалося назбирати 158 підписів під новим законопроектом №6773 (про зняття недоторканності).

«Ми його зареєстрували і сьогодні вимагаємо, щоб нарешті Петро Порошенко, який контролює своїх 150 депутатів в Раді, нарешті змусив своїх бандитів скасувати цю середньовічну ганебну норму, коли для 450 депутатів діють одні правила, а для мільйонів простих людей – зовсім інші. Це неприпустимо! Це якраз і є породженням корупції у Верховній Раді. Тому ми й вимагаємо від них скасувати недоторканність – нарешті дотриматись своїх обіцянок. Поки ми не об'єднаємося всі разом, ця олігархічна клептократія правитиме нами вічно. І ними дітьми, і нашими внуками, і тільки збагачуватиметься за їхній кошт. Їх тільки 1%, а нас – усі 99%. Нас більше, за нами правда, тому ми їх звідти скоро виженемо!» – наголосив свободівець.

Нагадаємо, з ночі під будівлею Парламенту почали збиратися учасники масштабної акції за політичну реформу. Однією з вимог активістів якраз є зняття депутатської недоторканності. Також опозиція вимагає створення антикорупційних судів та ухвалення нового виборчого закону. 

Варто зазначити, що активісти обіцяли великий масштаб протесту, а ще відучора до центру столиці стягнули правоохоронців та нацгвардійців. Зараз Рада оточена подвійним кордоном силовиків, весь квартал оточений щитами. Прохід на площу Конституції відбувається тільки через рамки. 

Цікаво, що сьогодні вранці Президент Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект закону під номером 7203 про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України). Проте у разі ухвалення закон набуде чинності аж з 1 січня 2020 року.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ