Про це інформує Країна здоров’я.

Кава –  не завжди може бути корисною для здоров’я, -  так вважає більшість фахівців.  Чим же можна замінити каву та підбадьоритись зранку та впродовж робочого дня.

Риба та волоські горіхи, які з вигляду нагадують мозок, а риба в свою чергу містить фосфор, який дає позитивний вплив на механізми пам'яті.

Морква  - стимулює обмін речовин. Якщо необхідно запам'ятати складні цифри або що-небудь вивчити,  фахівці рекомендують з'їсти порцію тертої моркви, заправлену сметаною або олією.

Ананаси, теж сприяють поліпшенню запам'ятовування. Також в списку корисних продуктів присутня чорниця, поліпшує мозковий кровообіг, а також яблука і виноград, сприяють зосередженню.

Банани - велику кількість калію, якого потребує організм для перетворення цукру в крові в енергію. Вони багаті вітамін С, омега-3 та омега-6 жирними кислотами, клітковиною і вуглеводами, які сприяють зниженню симптомів втоми. Сахароза, фруктоза і глюкоза, що містяться в бананах, необхідні для підвищення рівня енергії. Для зняття втоми щодня вживайте по 1-2 банана.

Зелений чай. Чашка холодного зеленого чаю допоможе позбавитися від втоми і стресу. Зелений чай містить поліфеноли, які знімають стрес, підвищують енергію і покращують розумову діяльність. Також він містить речовини, які, як було доведено, збільшують метаболізм і борються з ознаками втоми
Гарбузове насіння.

Гранатовий сік, але тільки свіжовичавлений, визнаний одним з найсильніших природних енергетиків. У ньому міститься багато вітамінів, він підвищує гемоглобін і благотворно впливає на серцево-судинну систему. Але пити гранатовий сік можна лише в розбавленому вигляді.

Імбирний чай. Імбир – це не тільки відмінний тонізуючий засіб, він ще володіє і лікарськими властивостями. Його використовують у народній медицині як болезаспокійливий і протизапальний засіб. Крім того, він стимулює кровообіг і прискорює обмін речовин. Але головна його особливість – це тонізуюча дія. Імбирний чай відмінно бореться з втомою апатією і млявістю. Додай в імбирний чай мед – і він стане ще смачніше і більш корисним!

У соку з паростків пшениці міститься комплекс корисних мінералів і вітамінів. Він позитивно впливає на стан всього організму: підвищує імунітет, захищає від простудних захворювань, регулює кров'яний тиск. Сік з паростків пшениці благотворно позначається на нервовій системі та стані шкіри.

Чай з лимонника, який не тільки зарядить бадьорістю на весь день, а й благотворно вплине на загальне самопочуття. Цей напій допоможе і при стресах і депресії. Крім того, його призначають хворим після операцій, щоб швидше повернути собі сили.
Гарбузове насіння містить високоякісні білки, омега-3 жирні кислоти, вітаміни В1, В2, В5 і В6. Всі ці поживні речовини підвищують імунну систему, забезпечують енергією і знімають втому. Допомагає боротися з емоційною втомою і сприяє поліпшенню сну. Жменя такого насіння додасть миттєвий приплив енергії.
Вівсянка. Містить якісні вуглеводи, які забезпечують паливо для мозку і м'язів протягом дня. Вона має безліч важливих поживних речовин, таких як протеїн, магній, фосфор і вітамін В1, які допомагають підвищити життєву енергію. Її корисно їсти на сніданок зі свіжими фруктами і горіхами.
Йогурт. Додавання натурального йогурту в сніданок або салат забезпечує організм кальцієм і пробіотиками. Пробіотики - корисні бактерії, які необхідні для правильної роботи мікрофлори кишечника. Пробіотики покращують травлення, підвищують імунітет і допомагають боротися з втомою.
Гриби. Одна миска грибів здатна забезпечити організм майже 50% рекомендованої добової норми заліза, яке необхідне для транспортування кисню в крові. Якщо постачання кисню до  органів порушується,  людина може відчувати себе втомленим і млявим.
Шпинат. Шпинат багатий залізом, магнієм і калієм. Магній спільно з калієм забезпечують ефективне перетравлювання речовин, а також регуляцію нервових і м'язових функцій.
Вода. Вода має важливе значення для організму, підтримуючи його функціонування. Вода допомагає постачати поживні речовини і кисень до клітин, низькі рівні яких можуть викликати втому. Фахівці радять жінкам щодня випивати близько 8 склянок води, а чоловікам - близько 10.
Яйця. Яйця - відмінне джерело повноцінного білка, який допомагає м'язам відновлюватися після виснажливих тренувань, а організму - відчувати себе бадьорим протягом дня.

ІА "Вголос": НОВИНИ