Близько 16 цівільних жителів загинули внаслідок вибуху в Кабулі, столиці Афганістану. Ще 119 людей поранені. Відповідальність за вибух несе угруповання «Талібан».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що напад відбувся того ж дня, коли спеціальний представник США з мирних переговорів у Афганістані Залмай Халілзад повідомив, що представники «Талібану» «в цілому» погодили варіант мирної угоди зі Сполученими Штатами. Зокрема, за його словами, таліби погодилися не надавати на підконтрольній їм території прихисток терористам, які нападають на США або їхніх союзників.

За даними Міністерства внутрішніх справ Афганістану, начинений вибухівкою автомобіль вибухнув у районі Кабула, де розташовані офіси іноземних гуманітарних організацій і міжнародних установ. Крім того, у нападі брали участь озброєні бойовики.

2 вересня спеціальний представник США з мирних переговорів у Афганістані Залмай Халілзад підкреслив, що мирні домовленості з «Талібаном», для досягнення яких знадобилося вісім раундів переговорів між сторонами, не є остаточними, доки їх не погодить президент США Дональд Трамп.

Рух «Талібан» як передумову мирних переговорів безпосередньо з владою Афганістану називає повне виведення з країни всіх іноземних військ. Зараз цих військ, головно американських, у рамках навчальної, допоміжної і дорадчої місії під проводом НАТО в Афганістані перебуває близько 20 тисяч. В окремих випадках деякі американські сили залучаються й до контртерористичних операцій.

Як вважають, на нинішніх переговорах між США й талібами може йтися про графік виведення цих військ, що може відкрити шлях до міжафганських мирних переговорів.

Як писав «Вголос», на стартовому майданчику іранського космічного центру вибухнула ракета.

ІА "Вголос": НОВИНИ