Марта Костюк вдруге за два тижні мала зіграти проти американки Кетрін Белліс. Минулий їх матч - фінал турнір в Мейконі, де Марта була змушена знятися на початку третього сету через травму.

За тиждень українка та американка зустрілися знову: тепер у півфіналі турніру в Тайлері. Це теж турнір серії ITF з призовим фондом 80 тисяч доларів (Марта ніколи не вигравала такі великі турніри), повідомляє Суспільне.

На шляху до півфіналу Марта Костюк не програла жодного сету, обігравши усіх трьох суперниць в двох сетах. Один з матчів українка взагалі виграла з рахунком 6:0, 6:0.

Взяти повноцінний реванш у Белліс Марта Костюк не змогла. Американка знялася до початку матчу - українка без боротьби вийшла у фінал. Фактично, жоден з двох матчів між Белліс та Костюк не завершився: спершу знялася Марта, тепер – Кетрі.

Для Марти Костюк фінал у Тайлері стане другим за два тижні.

Цей вихід у фінал став історичним для Марти Костюк – 18-річна українка гарантувала собі потрапляння у топ-100 світового рейтингу. Якщо Марта програє фінал, то почне наступний тиждень на 97-му місці, якщо виграє титул – 91-ю.

ІА "Вголос": НОВИНИ