Про це повідомляє Associated Press, передає 112 Україна

"Генеральний прокурор королівства Сауд аль-Мохеб сказав, що з суботи були допитані 208 осіб, сім з них були звільнені без пред'явлення звинувачень, в результаті чого 201 людина все ще залишається під вартою", – йдеться в повідомленні.

Влада Саудівської Аравії не називає імена допитуваних, однак повідомила, що в королівстві заморожені 1700 банківських рахунків. Відзначається, що в результаті корупційної діяльності за кілька десятиліть завдано збитків на 100 млрд дол.

Новини за темою: У Саудівській Аравії хочуть вилучити активи на 800 млрд дол. у звинувачених у корупції, - джерело

Як повідомлялося, рішенням створеного в Саудівській Аравії Комітету по боротьбі з корупцією в країні затримано 11 принців, 4 міністра і десятки колишніх міністрів. Всім затриманим пред'явлені звинувачення в корупції, приписки і відмиванні грошових коштів. Генпрокуратура країни в понеділок оголосила, що ці арешти є лише першим етапом масштабної антикорупційної війни.

Серед затриманих, які містяться в готелі класу "п'ять зірок", один з найбагатших людей Близького Сходу - мільярдер принц Аль-Валід бін Талал, який обіймав раніше посаду міністра фінансів. Акції заснованої ним компанії Kingdom Holding Corp. за останні три сесії подешевшали на 21%, у вівторок падіння склало 10%.

ІА "Вголос": НОВИНИ