Про це під час брифінгу на тему «Місяць реалізації громадянами України безвізового режиму в'їзду на територію країн Євросоюзу» у середу, 19 липня, розповів Генеральний консул Республіки Польщі у Львові Рафал Вольскі, передає кореспондент «Вголосу».

«Загалом серед позитивів нового врегулювання перетину українсько-польського кордону – збільшення мобільності громадян України за кордон, спрощення перетину кордону без попередніх відвідин консульської чи візової установи та відсутність сплати консульського збору», – зазначив Рафал Вольскі.

Також він наголосив, що обов'язковим під час перетину кордону за безвізом залишається підтверження мети подорожі та достатній фінансовий ресурс для цього. «Треба бути готовим, що під час перетину кордону вас запитають про мету поїздки та фінанси. Варто пам'ятати і про те, що у випадку, якщо громадянин України через заборону в'їзду на териорію ЄС хоче змінити паспорт на біометричний, його по безвізу за кордон не пустять», – додав Генеральний консул Республіки Польщі у Львові.

За його словами, існують поодинові випадки відмови у в'їдзі до країн ЄС. Серед основних причин – неможливітсь обгрунтування громадянами причини подорожі, заборона в’їзду взагалі, яка існує для громадян та відсутність візи при наявності не біометричного паспорта.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ