21-річного морського піхотинця Тимофія Волостнова, котрий від 2016 року захищає Україну, можуть депортувати до РФ через протермінований паспорт юнака. Міграційна служба не може видати дозвіл на його проживання в Україні без такого документа.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Аби Тимофія не видали Росії, він має сам поїхати і зробити собі в РФ паспорт. У такий абсурд важко повірити, але такі українські закони, і міграційна служба у Бердянську розводить руками. «Воює проти тієї сторони, на нашому боці — і ми його просимо за діючим законодавством ці два документи: діючий паспорт і довідку, що не судимий і не під слідством», — розповів начальник відділу ДМС у Бердянську Євген Василенко.

Мама хлопця переїхала до України 2008-го, сам Тимофій закінчив школу в Бердянську та пішов добровольцем на фронт, а потім вступив у лави ЗСУ. Хлопець готовий продовжувати воювати за незалежність України, лишень, аби його не видали Росії. «Я готовий, головне — щоб мене зробили легальним. Статусу у мене немає — я є незаконним добровольцем у лавах ЗСУ», — каже Волостнов.

Побратими морпіха шоковані, бо Тимофій пройшов відбір і потрапив в елітний підрозділ. Два роки війни, смертей побратимів — невже це все марно? «Він мою спину прикривав кожного дня. Єдиний, кому я довіряв, ми з першого дня разом. Що його там чекає», — бідкається боєць із позивним «Білий». Поки тягнеться судова тяганина, бійця відкликали з передової, де кожна людина — на вагу золота. Позиція Тимофія — це станковий протитанковий гранатомет. «Ось на  міждержавному рівні виглядає, що за нас люди воюють, за нашу ідею, за нашу державу, повірили в наші ідеї, повірили в наші праві діла, а ми не цінуємо їх, не боремось за них», — дорікає військовослужбовець «Вуйко».

У Міноборони кивають на депутатів, адже ті давно вже мали прийняти закон про легалізацію добровольців, але дійшли лише до першого читання. Для Тимофія ж час — основний ворог. Кремлю ще один український патріот — як подарунок, тож Тимофій особисто просить Президента про допомогу. «Пане Президент, у мене проблема з документами як громадянина Росії. У мене є військовий квиток, є участь в АТО, у мене є медаль від Вас за участь в АТО, але зараз на мене чекає видворення з країни. Ви можете на це вплинути, й я хочу просити про допомогу», — звертається парубок, котрий захищає Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ