Як повідомив Михайло Шелеп – виконавчий директор Центру, наприкінці минулого 2012-го року ЦПАВК надіслав звернення з нагадуванням про необхідність звітування перед громадою до 222 депутатів з 4 місцевих рад області: Луцької міської ради, Волинської обласної ради, Ківерцівської міської ради, Луцької районної ради.

«Акцент було зроблено на депутатах двох місцевих рад, діяльність яких становить найбільший інтерес в журналістських та експертних середовищах. Це – Волинська обласна та Луцька міська ради. Ми поширили звернення у такі способи: роздавали депутатам рад під час сесії (Волинська обласна рада); передавали через апарат ради (Луцька міська, Луцька районна, Ківерцівська міська ради); надсилали на особисті електронні адреси депутатів (Луцька міська рада). У зверненні ЦПАВК просив депутатів: надати інформацію про дату та місце проведення у 2012-у році звіту перед виборцями, або ж повідомити, на коли заплановані такі заходи; надати електронний або ж паперовий варіант звіту депутата за рік, що минає; вказати адресу місця та години прийому депутатом виборців», - розповів про методику роботи Михайло Шелеп.

Станом на 31 січня 2013 року відповіли на звернення та надали свої звіти 5 депутатів: 1 депутат Волинської обласної ради (Раїса Кучмук) і 4 депутати Луцької міської ради (Юрій Мишко, Григорій Пустовіт, Анатолій Пархомюк, Андрій Козюра).
Також оприлюднили звіти на сайтах місцевих рад 3 депутати: депутат Волинської обласної ради (Володимир Войтович); депутат Луцької міської ради (Анатолій Бірюков); депутат Луцької районної ради (Ігор Волошенюк).

Крім того, повідомили про отримання листа та висловили готовність надати звіт – 10 депутатів: депутат Волинської обласної ради (Олександр Пирожик) та 9 депутатів Луцької міської ради (Микола Яручик, Олена Голєва, Андрій Осіпов, Василь Гриб, Андрій Калахан, Наталія Бунда, Антон Сосновський, Віталій Кварцяний, Олександр Плісецький).

Інші депутати поки що не відповіли на пропозицію Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу.

ІА "Вголос": НОВИНИ