Про це розповів голова львівської ОДА Олег Синютка під час своєї підсумкової прес-конференції, передає кореспондент «Вголосу».

Керівник області додав, що станом на сьогодні фактично завершили ремонт об’їзної дороги Золочева, автошляху до Червонограда й моста на об’їзній Львова.

«Після зустрічі з підрядниками, я переконаний, що в серпні буде завершено ремонт дороги Львів – Бірка – Рогатин», – розповів Синютка.

За його словами, загалом Кабінет Міністрів вніс до парламенту лише пропозицію щодо фінансування дороги Одеса – Рені, але, відповідно до президентського законопроекту, передбачали також кошти на ремонт доріг Львів – Радехів – Луцьк, Львів – Славське, Сколе – Чоп.

«Станом на сьогодні ми розпочали ремонт дороги Львів –Радехів – Луцьк і плануємо його продовжити в серпні, дорогу Львів – Славське розпочали ремонтувати минулого тижня», – зазначив губернатор.

Водночас він висловив розчарування, що нардепи минулого тижня провалили президентський законопроект, який дозволяв областям отримати додаткові кошти на ремонт доріг.

«Минулого тижня депутати ВРУ за законопроект, який передбачав перевищення надходжень від митних зборів розміром 50% скеровувати на ремонт доріг, проголосували лише в першому читанні. Він передбачав, що 1 серпня ми вже матимемо можливість фінансувати дороги, очікували 800 млн грн. Попри це, не припинятимемо ремонти, але це вже буде складніше», – пояснив Синютка.

Він також висловив сподівання, що після переговорів з депутатською групою «Львівщина» депутати таки проголосують цей законопроект у цілому.

ІА "Вголос": НОВИНИ