Про це передає канал «112 Україна».

В останню неділю березня Україна переведе годинники на так званий літній час. О 3 годині ночі стрілки годинника потрібно перевести на одну годину вперед. Відповідно, на всіх годинниках після переведення має показувати 4:00 ранку.

Така щорічна процедура дозволяє заощадити споживання електроенергії. Втім, перехід на інший час призводить до порушення режиму сну, роботи серцево-судинної та імунної систем, а також інших обмінних процесів.

Графік роботи автобусних станцій, аеропортів і залізничних вокзалів вже адаптовано. Зокрема, в «Укрзалізниці» повідомили, що весь графік відправлення і прибуття поїздів вже змінено відповідно до літнього часу.

Перехід на сезонний час проводиться більш ніж у ста країнах світу. Зокрема, США і Канада вже перейшли на літній час. Усі країни світу, які діють за такою системою, переводять стрілки годинника у різні дні. 
Проте, багато аграрних країн відмовилися від такого переходу. В Європі перехід на літній час не здійснюють лише Ісландія, Білорусь і Росія. На пострадянському просторі стрілки годинника переводять лише в Україні та Молдові. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ