27 лютого в приміщенні дому офіцерів Верховний суд України розгляне касаційні скарги потерпілих у Скнилівській катастрофі на рішення у Військового апеляційного суду Центрального регіону. Про це повідомив голова громадської організації “Скнилівська трагедія”, потерпілий Стефан Козак.

За його словами, потерпілі скерували прохання до Верховного Суду та до Секретаріату Президента, аби їх запросили на засідання, проте відповідей поки немає.

Нагадаємо, що сотні потерпілих скерували касаційні скарги, оскільки вважають, що основні винуватці – пілоти отримали надто м’яке покарання. Зокрема вимагають, щоб Єгорову додали три роки до засудження, позбавили обох військового звання, і зміни суми моральних відшкодувань. 10 мільйонів гривень відшкодувань, які призначив військовий суд, для півтисячі потерпілих, Козак називає блюзнірством.

27 липня 2002 року в результаті катастрофи Су-27 на Скнилівському аеродромі у Львові загинуло 74 особи і 3 померло в лікарні. До Верховного суду скеровано близько чотирьохсот касаційних скарг від потерпілих.

Львівський портал

ІА "Вголос": НОВИНИ