[media=139796,139797,139798,139799] 

Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

Таким чином українці відзначили річницю подій 2 травня 2014 року, коли одесити відстояли місто у протистоянні промосковським терористам. Разом із побратимами відзначити героїчний чин захисників Одеси прибув і лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Колона активістів пройшла від пам'ятника Шевченку (перехрестя вулиці Маразліївської та провулка Сабанського) до Соборної площі. Дорогою учасники скандували націоналістичні гасла, а також запалили «фаєри» в пам’ять про події чотирирічної давнини.

Завершився марш мітингом на Соборній площі, де, зокрема, виступив очільник націоналістів Олег Тягнибок. Він наголосив на важливості цього дня в історії не лише для Одеси, але й усієї держави.

«Сьогодні, 2 травня – надзвичайно важливий для історії українських перемоги день. І 4 роки по тому, як відбулася ця героїчна події для українців, її маршем вулицями Одеси відзначають українські націоналісти. Але я більш ніж переконаний, що незабаром настане час – і це буде загальнонаціонально визнаний день. Бо 2 травня 2014 року була фактично зупинена московська агресія в частині путінського проекту «Русская вєсна».

Може, вже багато хто забув про це, але давайте перенесемося в 2014 рік. Тоді московські окупанти-агресори через перебрання влади у восьми областях України, в тому числі на Одещині, хотіли створити тут так звану Новоросію. І саме завдяки патріотизму й героїзму українців, які загинули на розі Дерибасівської і Преображенської, вдалося зупинити цю московську захланну навалу. Це була демонстрація української сили», – заявив Голова ВО «Свобода».

Водночас Олег Тягнибок наголосив, що саме українські націоналісти – єдина сила нації – здатні протистояти як зовнішньому агресору, так і внутрішньому ворогу – олігархії. І вони це доводять реальними діями.

«Ми побудуємо державу без олігархів і злиднів, без холопа і без пана, втіливши Антиолігархічний пакет докорінних перетворень! Адже ми прагнемо до того, аби українець був заможним і повноправним господарем на своїй землі. І ми це зробимо, пам’ятаючи про героїчний чин тих, хто віддав життя за Україну і зокрема за українську Одесу», – зазначив лідер «Свободи».

Відео маршу за посиланням.

ІА "Вголос": НОВИНИ