Про це повідомляє місцеве видання NewsRoom з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

За попередніми даними, в Слобідському районі співробітники СБУ і «Альфи» проводили слідчі дії за фактом вимагання групою осіб $50 тисяч у приватної фірми.

Під час затримання один з імовірних порушників спробував дістати гранату, після чого правоохоронцям довелося застосувати табельну зброю. В результаті було поранено харків'янина 1995 року народження. Чоловіка у стані клінічної смерті встигли доставити в лікарню, проте врятувати його не вдалося.

«Згідно з нашою інформацією, загиблий служив у військовій частині Нацгвардії, але був звільнений 26 січня нинішнього року. Після цього він очолював організацію ветеранів АТО в одному з районів Харкова. Подробиці трагедії наразі з'ясовуються», – йдеться у повідомленні.

Служба безпеки України оприлюднила подробиці операції, яку провела у Харкові вдень 13 вересня.

«В місті проводилася спецоперація із затримання вимагачів. Злочинне угруповання вимагало у підприємця 30 тис. дол. Під час затримання організаторів угруповання один з них намагався чинити опір, погрожував правоохоронцям гранатою. Співробітник СБУ застрелив його. Другого учасника злочинного угруповання затримали», – повідомили у прес-службі відомства.

За інформацією СБУ, учасники угруповання нападали на будівельні майданчики, били людей, які блокували проведення робіт. Водночас вони прикривалися ім'ям Харківської міської організації ветеранів АТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ