Польське видання Gazeta Polska Codziennie повідомляє про російського шпигуна «Аполло», якого завербували в Римі, і який здав кремлівських отруйників Скрипалів.

Після замаху на Скрипалів, на початку квітня «Аполло» погодився на співпрацю з британцями і передав їм багато цінної інформації, що стосується російської мережі шпигунів в усьому світі.

Крім двох російських агентів, Алєксандра Пєтрова та Руслана Боширова, до атаки були залучені ще четверо співпрацівників російських служб. Усі шестеро входили до складу так званої команди прибиральників.

Після нападу на Скрипала «Аполло» погодився співпрацювати і на початку квітня його перевезли до Великобританії для допиту. Інвертований агент дав британським службам багато корисної інформації.

Нагадаємо, екс-співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичним газом у власному будинку в Британії.

Британська розвідка вважає, що нервово-паралітична речовина «Новічок» виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області.

Ситуація навколо отруєння Сергія і Юлію Скрипалів призвела до дипломатичного конфлікту між Британією і Росією. У зв’язку з цим прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей оголосила про вислання 23 російських дипломатів. Зараз низка країн, включаючи Україну, вирішили видворити російських дипломатів у зв'язку з отруєнням колишнього російського розвідника Скрипаля та його доньки.

Раніше племінниця колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля – Вікторія Скрипаль – заявила, що російські спецслужби абсолютно не причетні до отруєння: «це суто побутове отруєння».

ІА "Вголос": НОВИНИ