Мова про його підтримку законопроекту «про контрабанду лісу», пише «Слово і діло».

Зазначається, що Рибалка в одному з телеефірів заявив:

«Те, що сьогодні президент ветував цей законопроект, – це удар під дих кожному українцю, тому що ті правки, які дала Адміністрація президента, де пропонують виключити, наприклад, дрова, – це саме та, як я кажу, «лазівка», через яку сьогодні під виглядом дров вивозять нашу сировину.

І я вважаю, що якщо не українські, а, наприклад англійські або європейські інститути дають таку аналітику, що сьогодні контрабанда лісу-кругляка йде шаленими темпами до країн Європейського Союзу, то це говорить, по-перше, про те, що сьогодні влада не зацікавлена в тому, щоб припинити це. По-друге, якщо вона не зацікавлена, й до того ж накладає вето, я вважаю, що вона покриває тих людей, тих контрабандистів, які під виглядом дров вивозять сьогодні наш ліс-кругляк. Тому ми, безумовно, будемо робити все, щоб подолати вето президента. Тільки таким чином можна припинити контрабанду».

Натомість, він особисто й більшість з представників фракції «Радикальної партії» проголосували за проект закону у версії Порошенка, яким скасовується заборона експорту дров та, по суті, зберігається «шпарина» для безкарного вивезення лісу кругляку з України.  

Зауважується, що напередодні, Рибалка так само збрехав і про свою «не підтримку» медичної реформи. 

Зокрема, він публічно обіцяв домогтися переголосування законопроекту №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» у законний спосіб. 

За словами «радикала», під час його ухвалення у першому читанні було використано картки шістьох депутатів, які були відсутні в сесійній залі парламенту.

Натомість, 19 жовтня 2017 року 13 нардепів-«радикалів», зокрема й Сергій Рибалка, підтримали у цілому законопроект №6327, ймовірно, забувши про свою заяву, що його голосування за основу відбулося у неконституційний спосіб.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ