Військовий капелан Ігор Плохой назвав ці речі маніпуляціями і розповів про участь представників ЛГБТ-спільноти у зоні АТО.

«Чомусь телеканал «ЗІК» дозволив собі назвати ролик на цю тему «Сетжками війни. НЕтрадиційна армія». Хочу наголосити, що ми всі, бійці, капелани, волонтери (нас дуже і дуже багато), які брали і беремо участь у святій справі захисту нашої держави, не вважаємо, що ми воювали чи допомагали армії, яку ви називаєте нетрадиційною». Наша армія - традиційна, героїчна, патріотична. Але в жодному разі не можна навішувати ярлик «нетрадиційна», - каже капелан.

Ігор Плохой наглошує, що інформацію про ЛГБТ в українській армії ЗМІ подають абсолютно маніпулятивно і спекулятивно:

«Як військовий капелан наголошую, Бог любить будь-яку людину і відноситься до будь-якої людини, поважаючи її людську гідність. Водночас, він засуджує гріховні вчинки людей. Тут також наголошую, що будь-який військовий чи волонтер, який брав участь у захисті України, заслуговує на пошану, навіть попри те, що міг мати якісь особисті проблеми чи гріховні нахили».

Капелан розповідає, що в українській армії також трапляються випадки, коли захищати суверенітет ідуть люди із нарко- чи алкозалежністю, однак це не означає, що українську армію треба називати «армією наркозалежних». 

«Загальні риси української армії - героїчність, патріотичність чи навіть жертовність. Але ми - точно не армія алкоголіків, наркоманів, гомосексуалістів, чи ще когось, чиї ярлики ви навішуєте на нашу армію», - звернувся капелан до журналістів.

Плохой наголошує, що керівники ЛГБТ-рухів в Україні висловили чітку офіційну позицію щодо війни на Донбасі.

«Так от, - каже капелан, - Олена Шевченко, одна з лідерів ЛГБТ-руху України, заявила, що «ми нє інвєстріруєм в вайну і убійства». Тобто вони не дають жодної копійки на підтримку наших солдатів і називають їх вбивцями. То кажіть прямо (до журналістів, - ред.), що керівництво ЛГБТ не підтримує українську армію, але є поодинокі випадки, коли воюють бійці з нетрадиційною орієнтацією. Оце буде схоже на правду».

«Зараз розпочинається серйозна кампанія, яка фінансується з-за кордону, спрямована на легалізацію ЛГБТ і нівелювання наших святих цінностей, - продовжує Ігор Плохой. - Це чітко видно на цих передачах в ЗМІ. Тому я закликаю всіх бути пильними, не піддаватись маніпуляціям, читати тверезо і знати, що наша армія традиційна, там воюють патріоти, які дбають про Україну, виступають за традиційні шлюби, хочуть повернутися додому після війни і народжувати дітей в нормальних християнських сім'ях, щоб наша країна стала багатшою і подолала свої проблеми».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ