Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Угода передбачає визнання його винуватим за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України та частиною 4 статті 358 ККУ, призначення покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки. Також Литвин узяв на себе зобов’язання відшкодувати збитки 4 мільйони 845 тисяч гривень.

Рішення набуває чинності після закінчення апеляційного терміну 30 днів.

Нагадаємо, що 12 липня стало відомо, що прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрив справу про розкрадання коштів проти сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря. Підозрюваним у розкраданні коштів залишився лише третій фігурант справи – представник фірми-переможця тендеру на постачання рюкзаків Володимир Литвин.

Згодом Національне антикорупційне бюро України заявило, що оскаржуватиме постанову про закриття справи проти Олександра Авакова та Сергія Чеботаря.

«Аваківські» адвокати назвали «справу рюкзаків» політичним фарсом.

Як відомо, 31 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України вручили підозру сину глави МВС Арсена Авакова Олександру, екс-заступнику глави МВС Сергію Чеботарю і Володимиру Литвину, який у 2014 році керував ІТ-компанією «Turboseo». Їх підозрюють в розтраті під час закупівель рюкзаків Міністерством внутрішніх справ в 2014-2015 роках.

У НАБУ вважають, що тоді відомство могло втратити до 14 млн грн. Підозрюваним у «справі рюкзаків МВС» загрожує від 7 до 12 років з конфіскацією майна. При тому, що рюкзаки МВС закупило по 2799 грн, тоді як вартість їх пошиття становила 555 грн.

Солом’янський райсуд Києва 1 листопада обрав запобіжний захід Олександру Авакову, відпустивши під особисте зобов’язання і постановив носити електронний браслет. У свою чергу, прокурор у суді зазначав, що підозрювані можуть впливати на розслідування.

ІА "Вголос": НОВИНИ