Про це повідомляє прес-служба президента України.

Посол США розповів це під час зустрічі з Петром Порошенком.

«Посол Браунбек запевнив, що Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну у боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності та праві мати єдину українську автокефальну православну церкву», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Порошенко наголосив, що релігійна свобода є невід'ємною частиною української ідентичності.

 «Ми пишаємося, що маємо достойний стан релігійної свободи в Україні, який гарантується Конституцією України та Законом України про свободу совісті і релігійні організації, а також традиційно високим рівнем толерантності, яка панує в українському суспільстві», - зазначив Порошенко.

Президент ознайомив посла Браунбека з кроками, що здійснюються на шляху створення Української автокефальної православної церкви. Президент подякував американській стороні за активну підтримку України у цьому процесі.

Президент також привернув увагу посла до чисельних свідчень жахливих порушень прав і свобод людини, зокрема релігійної свободи, на окупованих Росією українських територіях. Співрозмовники наголосили на необхідності жорсткої відповіді на системні переслідування в окупованому Донбасі та Криму українських віруючих Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви, представників інших віросповідань.

Зазначимо, що 31 серпня націоналісти у Стамбулі передали Вселенському Патріархату підписи вірян за надання томосу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ