Про це повідомляє прес-служба УІНП.

Захід відбудеться в парку Тараса Шевченка та Червоному корпусі Національного університету імені Тараса Шевченка. Гасло фестивалю – «Робимо історію популярною».

Український інститут національної пам’яті в рамках Фестивалю «Історія.UA» презентуватиме арт-плакати «Військова еліта Української революції 1917-21 рр», дитячу настільну гру «УПА – відповідь нескореного народу», книгу «Усна історія українсько-російської війни», а також проект «Відеоісторія» (теми «Як творилася держава. Українська революція 1917-21 рр.» та «За що боролася Українська повстанська армія») та світлове шоу «Історія українського війська».

У рамках фестивалю заплановані історичні дискусії, лекції з військової історії, виставки УІНП «УПА – відповідь нескореного народу» та «Воїни. Історія українського війська». Також у парку Шевченка будуть розгорнуті книжкові виставки та виставка зброї, функціонуватиме дитячий майданчик та кілька тематичних фотозон, працюватиме військова пошта.

Завершиться фестиваль великим гала-концертом за участю відомих українських гуртів. Також на фестивальній сцені виступлять учасники проекту «Пісні війни», де відомі артисти заспівають у дуеті з учасниками бойових дій. 

Кульмінацією фестивалю стане світлове шоу «Історія українського війська», яке представить у динаміці еволюцію українського воїнства від часів князя Святослава до сьогодення.

Зазначимо, що 8-9 вересня у Києві пройшов фестиваль «Голосіївська криївка».

ІА "Вголос": НОВИНИ