Про це йдеться у дослідженні Організації об'єднаних націй, присвяченому питанням урбанізації у світі, передає Financial Times.

Зокрема, за даними дослідження, щороку міське населення Африки зростає на 24 мільйони людей, в той час як для, наприклад, Індії та Китаю ці показники становлять 9 та 11 мільйонів людей відповідно. Загалом, населення африканських міст збільшиться більш ніж у 2 рази до 2040 року та перевищить 1 мільярд осіб.

В той же час зазначається, що зростання більшості міст Африки не супроводжується відповідним розвитком інфраструктури. Так, міста не розраховані на збільшений обсяг машин на дорогах, а їхнім мешканцям часто бракує таких базових речей, як, наприклад, прісної води чи електроенергії.

«Для мене це очевидна катастрофа. Бамоко — це бомба з годинниковим механізмом», — повідомив професор університету Бамоко — столиці африканської держави Малі, що має найбліші темпи приросту населення у світі, передає FT.

За його словами, ріст африканських міст, через  брак державних ресурсів та поширену корупцію, часто супроводжується конфліктами. Адже багато земельних ділянок реєструються невірно, через що мають одразу по декілька власників, які сперечаються між собою.

Зазначимо, що за даними ООН, Африка випередила Азію за темпами приросту населення. Водночас, більша частина населення Африки все ще проживає у сільській місцевості.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ