Про це повідомив у Facebook один із підозрюваних Сергій Хаджинов.

«Отримали сьогодні обвинувальний акт за похопливаніе яйцомнасильство над державним діячем (від 4 до 7 років) депутатом Олегом Барною. Група з 10 слідчих головного слідчого управління більше року розслідувала цю складну справу і за рік встановила, що депутат дійсно отримав побої від курячого яйця», - написав він.

«Правда спочатку розслідування йшло мляво, але після поїздки Автомайдану до будинку генпрокурора Луценко все пішло значно веселіше», - йдеться у повідомленні.

В опублікованому документі зазначається, що 6 вересня  обвинувальний акт вручено Сергію Хаджинову, Олегу Пушаку та Богдану Мельнику.

Їм інкримінують ч. 2 ст. 346, ч.2 с. 345-1 КК України - погроза або насильство щодо державного діяча та погроза або насильство щодо журналіста.

Постраждалим у справі є народний депутат Олег Барна.

За даними слідства, 13 липня 2017 р. біля Верховної Ради, де планувалось голосування за зняття недоторканності з ряду депутатів за поданням генпрокурора, зібрались політики та активісти.

В той час, коли Барна йшов до будівлі парламенту, йому почали лунати погрози заподіяння шкоди здоров'ю, після чого вказані автомайданівці  «вирішили спричинити йому побої шляхом нанесення ударів, у тому числі, використовуючи заздалегідь заготовлені курячі яйця».

У документі вказано, що Хаджинов вдарив Барну яйцем по плечу, а Мельник і Пушак - яйцями по голові, що було умисним нанесенням шкоди державному діячу за попередньою змовою.

ІА "Вголос": НОВИНИ